Манчестър Сити и Ливърпул сътвориха зрелищно равенство 2:2 и оставиха

...
Манчестър Сити и Ливърпул сътвориха зрелищно равенство 2:2 и оставиха
Коментари Харесай

Без победител в супердербито на Англия

Манчестър Сити и Ливърпул сътвориха зрелищно тъждество 2:2 и оставиха отворена интригата за купата в Англия. Дългоочакваният конфликт сред първите два тима във Висшата лига приключи без победител и разликата от една точка на върха в интерес на Сити. Равенството прекъсна серията на Ливърпул от 10 следващи турнирни победи.

На препълнения " Етихад " домакините първи стигнаха до попадение. Кевин Де Бройне откри резултата след рикошет в крайници на Матип. Ливърпул бързо изравни в 13-а минута посредством Диого Жота, който получи пас от Александър-Арнолд и съумя да промуши топката под плонжа на Едерсон. В 30-а минута отлична акция на Жоао Кансело приключи с подаване към Де Бройне, който стреля на сантиметри от лявата греда. Габриел Жезус още веднъж изведе първенците напред в 37-ата минута. Бразилецът бе изведен от Кансело и с удар под гредата не остави шансове на Алисон.

Ливърпул изравни незабавно след почивката с тъкмо попадение на Садио Мане и равенството 2:2 се резервира до края. В последните минути двата тима понижиха темпото и избраха да не рискуват. Сити можеше да стигне до трите точки в добавеното време, когато Де Бройне даде превъзходен извеждащ пас за Рияд Марез, само че алжирецът трансферира вратата.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР