Манчестър Сити и Ливърпул не се победиха, завършвайки 1:1 в

...
Манчестър Сити и Ливърпул не се победиха, завършвайки 1:1 в
Коментари Харесай

Ливърпул и Ман Сити не успяха да се победят в дербито на Висшата лига

Манчестър Сити и Ливърпул не се победиха, завършвайки 1:1 в огромното дерби от 13-ия кръг на Висшата лига. Двата отбора изиграха трогателен дуел, в който домакините от Сити имаха повече шансове да стигнат до успеха. Червените съумяха да спрат Сити, който за пръв път от началото на 2023 година не съумя да завоюва домашен дуел. Дотук тимът на Хосеп Гуардиола имаше 23 триумфа от 23 мача.

В началото на мача първата добра опция беше за Ливърпул. Удар на Дарвин Нунес обаче беше избавен от Едерсон. В 27-ата минута след неприятно изритване от вратаря на гостите Алисон, топката отиде в Нейтън Аке, той мина около трима играчи в алено, откри Холанд, а норвежецът с удар по диагонала откри за 1:0.

След почивката Сити продължи да държи повече топката и постановяваше своя жанр, само че направи няколко пропуща. Или Алисон се намесваше, или последният пас на жителите не се получаваше, което резервира възможностите на Ливърпул. В 68-ата минута домакините вкараха посредством Рубен Диаш, само че голът беше анулиран поради нарушаване. Точно 10 минути преди края Ливърпул се възползва, когато Александър-Арнолд стреля през няколко играчи в синьо и осъществя - 1:1. В оставащите минути имаше положения и пред двете порти, само че до гол не се стигна.
Във краткотрайното класиране Манчестър Сити е с 29 точки, а Ливърпул е на точка зад тях. Лидер е Арсенал с 30 точки.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР