Манчестър Сити елиминира европейския шампион Реал Мадрид в паметен полуфинал

...
Манчестър Сити елиминира европейския шампион Реал Мадрид в паметен полуфинал
Коментари Харесай

ЦСКА наравно с Барса, само Юве и Реал Мадрид пред червените по елиминиране на европейски шампиони

Манчестър Сити отстрани европейския първенец Реал Мадрид в незабравим полуфинал от Шампионската лига. Статистиката демонстрира, че това е първият случай, в който " жителите " от " Етихад " детронират спечелилия в най-престижния европейски клубен шампионат. Безспорен водач по този индикатор е Реал Мадрид, който е и рекордьор по трофеи от надпреварата - 14. Испанският гранд детронира цели 8 европейски първенеца през годините. Началото е обещано напролет на 1966 година, когато " белите " смъкват от трона Интер. Втори по елиминиране на европейски първенци е Ювентус. Отборът от Торино има 5 шампионски скалпа на пояса си - първият е на Астън Вила от сезон 1982/1983, а последният на Реал Мадрид от пролетта на 2015 година

На трета позиция в влиятелната ранглиста се подреждат Барселона, Интер, Динамо (Киев) и българският ЦСКА - всички отстранили по три пъти настоящ европейски първенец. Армейците от Борисовата градина вършат това първо през 1973 година, когато след продължения поставят завършек на господството на митичния Аякс. През 1980 година " алените " детронират именития тим на Нотингам Форест на Брайън Клъф. На идващия сезон славният отбор на Аспарух Никодимов отстрани Ливърпул на Боб Пейсли след продължения в София. По този мотив европейската преса назовава стадион " Васил Левски " тогава Гробница на еврошампион.
 Безжалостен Манчестър Сити смъкна короната на Реал Мадрид Безжалостен Манчестър Сити смъкна короната на Реал Мадрид
Най-близо зад ЦСКА, Барселона, Интер и Динамо (Киев) към днешна дата са Милан, Аякс и Атлетико Мадрид с по две елиминации на европейски първенец.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР