Манчестър Сити е шампион на Англия за четвърта поредна година,

...
Манчестър Сити е шампион на Англия за четвърта поредна година,
Коментари Харесай

Историческо: Четвърти пореден триумф на Ман Сити!

Манчестър Сити е първенец на Англия за четвърта поредна година, с което се трансформира в първия тим в историята с сходно достижение! “Гражданите ” подпечатаха юбилейната си 10-а купа на страната с домашен триумф с 3:1 над Уест Хам в дуел от последния 38-и кръг на Премиър лийг.

Най-добрият състезател в шампионата през този сезон Фил Фоудън (2`, 18`) и Родри (59`) вкараха попаденията за домакините, а Мохамед Кудус (42`) беше прецизен за гостите.

✅✅✅✅✅✅
— Sky Sports Premier League (@SkySportsPL)

Така “гражданите ” приключиха на върха в класирането с актив от 91 точки или единствено на две пред своя преследвач Арсенал. Уест Хем пък остана на деветото място с 52 пункта. Това е шеста купа във Висшата лига за Сити през последните седем сезона, като всички те бяха извоювани под управлението на Хосеп Гуардиола.

Испанският управител предприе единствено две промени измежду титулярите, които победиха Тотнъм с 2:0. Контузеният Едерсон беше сменен от Щефан Ортега на вратата, а Жереми Доку получи късмет за изява за сметка на Матео Ковачич. Атаката на отбора още веднъж беше водена от Ерлинг Холанд.

Междувременно, Дейвид Мойс разчиташе на Мохамед Кудус, Лукас Пакета и Микаел Антонио в предни позиции в схемата 3-4-2-1.

Scenes.
— Manchester City (@ManCity)

Разбира се, след края на мача пристигна време и за награждаването на новия остарял първенец на Англия. Така капитанът Кайл Уокър подвигна трофея в Премиър лийг пред осъществявания до краен лимит “Етихад ”.

Арсенал завоюва сложна и горчива победа с 2:1 над Евертън в последния 38-и кръг на Премиър лийг. “Артилеристите ” продължаваха да хранят очаквания, че ще могат да стигнат до купата при триумф и неуспех на Манчестър Сити. Гостите съумяха да поведат с попадение на Идриса Гей (40’), само че голове на Такехиро Томиясу (43’) и Кай Хавертц (89’) пратиха трите точки на сметката на хората на Микел Артета.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР