Манчестър и широката футболна общественост се сбогуваха с английската футболна

...
Манчестър и широката футболна общественост се сбогуваха с английската футболна
Коментари Харесай

Манчестър и футболният свят се сбогуваха с футболната легенда сър Боби Чарлтън

Манчестър и необятната футболна общност се сбогуваха с британската футболна легенда сър Боби Чарлтън в понеделник вечер.

Фенове извършиха региона към стадион " Олд Трафорд " и катедралата на Манчестър за общественото поклонение пред Чарлтън, който умря на 86-годишна възраст през предишния месец. На службата участваха звезди на Манчестър Юнайтед от предишното и актуалното, други известни футболни персони и даже принцът на Уелс Уилям.



Чарлтън ще бъде запомнен като може би най-великият британски футболист в историята, международен първенец от 1966 година и притежател на три трофеи на Англия, ФА Къп и Европейската купа с Манчестър Юнайтед през 1968-а.

Изказванията в респект на Боби Чарлтън по време на погребалната работа в манчестърската катедрала, подчертаха по какъв начин фамилията е било преди всичко за него.

Внукът на Чарлтън Уилям Балдърстон финален прочете няколко думи в памет на дядо си и го назова " надарен, приказен повествовател на истории ", кадърен да " забавлява и очарова по-младите си родственици ". Той приказва за дълбоката си признателност към Чарлтън и брачната половинка му Норма, добавяйки: " Те ми демонстрираха какво в действителност е лоялност. "



След церемонията някогашният управител на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън съобщи пред Военновъздушни сили: " Това е доста печален мотив. Всички, които приказваха се оправиха фантастично, изключително неговият внук, който бе страховит. Не е елементарно да се изправиш и да приказваш, изключително за дядо си. Боби Чарлтън бе превъзходен, непретенциозен човек, а аз съм в Манчестър Юнайтед поради Боби Чарлтън, без подозрение. "

Бившият основен изпълнителен шеф на Юнайтен Дейвид Гил опита Чарлтън като " легенда, икона и доста безценен и предан, доста обичан сътрудник и другар ". " Футболът е тим на общности, само че на Боби се възхищаваха всички ", добави Гил. Той подсети част от статистическите данни от впечатляващата кариера на Боби Чарлтън - 758 мача за Манчестър Юнайтед, 249 гола, 106 срещи за националния тим на Англия и 49 попадения и сподели още: "

" Това, което в действителност одобрявам са единствено двата жълти картона и това, че в никакъв случай не е бил гонен с червен картон. Сега знам, че Боби нямаше потребност от ВАР, проклятието на модерния футбол - не съм сигурен, че беше огромен последовател на това, само че за мен споделя всичко. Можеш да си суперзвезда и гневен съперник, като в същото време останеш благородник. Името на Боби е синоним на всичко хубаво в британския футбол. При гостуванията на тима, нямаше зала на летищата по света, през която Боби да мине без да му изискат подпис или селфи. Аз се отправях да взема багажа, а Боби идваше след 10-15 минути откакто е зарадвал всички ", добави Дейвид Гил.

Той приветства " забележителната увереност " на Чарлтън да се завърне в игра след самолетната злополука в Мюнхен през 1958 година, която лиши живота на осем негови съотборници от Манчестър Юнайтед и разяснява: " Като се замисля в този момент, бих желал да приказвам с него повече за Мюнхен и по какъв начин се оправи по-късно, само че Боби го претърпя по собствен личен метод – персонално, стоическо и почтено. "

" Семейството беше най-важното нещо за него и можете да видите какъв прелестен брак имаше с Норма за повече от 60 години и какъв брой се гордееше с дъщерите си Сузане и Андреа, зетя Андрю и внуците Робърт, Уилям и Ема, когато идваха на Коледа и при други мотиви на " Олд Трафорд ", където Южната естрада вечно ще носи името му в символ на самопризнание за мястото му в историята и наследството на клуба ", съобщи още Дейвид Гил.

Хиляди хора се събраха по пътя на погребалната върволица, с цел да изкажат уваженията си към Чарлтън, а още стотици обкръжиха катедралата на Манчестър, която събра повече от 1000 посетители.



фотоси Българска телеграфна агенция





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР