Манастирът е разположен на скали край река Северски Донец. Руските

...
Манастирът е разположен на скали край река Северски Донец. Руските
Коментари Харесай

Ракети изпепелиха уникален манастир в Украйна

Манастирът е ситуиран на скали край река Северски Донец. Руските войски неведнъж са се опитвали да преминат реката, като са се опитвали да обкръжат украинската войска. Светогорск се намира на север от Славянск, град, който се държи от украинците, разказва BBC.

Манастирът датира от епохи и е затворен от комунистите през предишния век, само че е отворен още веднъж през 1992 година след разпадането на Съветския съюз.

Украинската задача към ОССЕ и Организация на обединените нации оповестява, че на 30 май руснаците убиват четирима монаси от манастира. И пита московския патриарх Кирил дали в този момент ще се обади на президента Путин да приключи войната, откакто е запален обвързван с Московската патриаршия храм, или ще продължи да благославя съветската войска.

Във фейсбук министърът на културата на Украйна Олександър Ткаченко написа: „ Донецката епархия на Украинската православна черква удостовери, че в този храм, с изключение на монаси и монахини, е имало 300 бежанци, измежду които инвалиди и възрастни хора, и близо 60 деца, измежду които новородени “.

Руската войска отхвърли изказванията, че съветски ракети са запалили скита. „ Руските подразделения на север от Святогорск не са водили бойни дейности тази заран и не са обстрелвали региона “, заяви публично командването. Вместо това, съветското министерство на защитата упрекна украинските „ националистически “ войски за пожара в манастира.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР