Малцина си представят странни устройства като например обувка с вградена

...
Малцина си представят странни устройства като например обувка с вградена
Коментари Харесай

Носимите джаджи, за които нямаше да ни хрумне

Малцина си показват странни устройства като да вземем за пример обувка с вградена селфи-камера или пък чифт изкуствени крайници, които стърчат от, хм, задната страна на панталона…

Обувка с вградена селфи-камера е едно от най-забавните „ творения ” (снимка: Miz Mooz / YouTube)

Носими устройства – тази категория електроника се сочи като една от най-бързо разрастващите се, обещаваща голям брой нови благоприятни условия и облекчение на всекидневието ни.

Когато кажем „ носими ”, човек си показва гривни с фитнес-тракери, облекла със датчици за следене на здравето на възрастни, часовници с GPS за непрекъсната връзка с децата… Но малко на брой си показват странни устройства като да вземем за пример обувка с вградена селфи-камера или пък чифт изкуствени крайници, които стърчат от, хм, задната страна на панталона…

Носим стол

Чуденето къде да седнеш във всеки вероятен миг очевидно е тормозило създателя на това откритие много дълго. В последна сметка е измислил носим стол, който съставлява пояс за ханша с два крайници, които се намират откъм гърба и се разгъват при всяко приклякане.

Носим банан

През 2015 година един от най-големите производители и търговци на пресни плодове и зеленчуци Dole показа първия „ носим банан ” – решение, въодушевено от Токийския маратон.

Японската компания Dole показа „ носим банан ”, които мери параметри при бягане и най-после може да бъде изяден (снимка: Dole / YouTube)

Селфи-обувки

Един безспорен шлагер в света на най-странните носими джаджи е дело на марката обувки Miz Mooz. Тя показа преди време селфи-обувка, която оказва помощ на притежателите си да наподобяват ужасно в идващото си селфи, с съвсем свободни ръце. Достатъчно е да са гъвкави, атлетични, в отлична физическа форма.

Диспенсер за домати

Пак за токийския маратон японският производител на хранителни артикули Kagome измисли носим раздавач на домати. Устройството разрешава на бегачите да употребяват до седем домата в придвижване с едно натискане на бутон…

Камера за котки

В Австралия Whiskas бе пуснала на пазара уреда Catstacam, който всъщност е носима камера за котки и се показва нато „ обществен метод за по-добро схващане на котките ”.

Whiskas притегли вниманието с носима камера за котки Catstacam (снимка: Whiskas / YouTube)

Кучешки фотоапарат

За тези, които избират кучета, има най-малко две луди изобретения: LED жилетка „ Диско куче ” с музика и носим фотоапарат за кучета, който има датчик за вълненията на животното и снима всичко, което кучето вижда в тези моменти. Интересно какъв брой хора биха седнали да гледат коя пръскачка за трева е развълнувала техния домакински любимец….

Носима клавиатура

Нелюбезно е да пишеш известия на смарт телефона, до момента в който си заобиколен от познати, сътрудници или други хора, които чакат да ги гледаш в очите, до момента в който приказваш с тях. Някой с сходен проблем е измислил „ невидима клавиатура ” – на тип черна линия с дължина към педя, която има 5 дупки и се нахлузва върху ръката. С това нещо човек може да написа, като единствено потропва с пръсти по масата, по седалката, по коляното си. Без подозрение не е нелюбезно, само че човек рискува да наподобява като някой невротик, изпил 17 кафета едновременно.

Умна коса

С плана за интелигентна коса можете да изпращате известия и да контролирате други дейности на своя смарт телефон, като докосвате кичурите от косата. Разбира се, използвано е за дългокоси хора. Всеки вързоп изкуствена коса има датчици, посредством които се предава сигнал към смарт телефона – по този начин някоя свенливо изглеждаща дама може, да вземем за пример, незабележимо да пусне диктофона на телефона си, с цел да запише диалога със събеседника си, без той да усети.

Време е за тоалетна

D-Free е компанията, основала носимо устройство за предсказание на това по кое време е време да се посети тоалетната по дребна потребност. Много хора биха се засмяли, само че за значително възрастни джаджата е в действителност потребно.

Сензор приляга към корема и открива промени в размера на пикочния мехур (снимка: D-Free)

Ако това не е задоволително, има и апарат на име CH4, който проучва изпуснатите газове. Човек поставя това нещо в задния си джоб или го прикрепя към колана си и благодарение на приложението може да следи въздействието на храната върху… е, ясно върху какво.

Порно-зарядно

Ако всичко дотук не е задоволително шашаво, ето нещо бясно: Сайтът за еротично наличие за възрастни Pornhub предложи на своите фенове гривната Wankband. Тя генерира електричество, с което може да се зареждат смарт-часовници, преносими компютри, смарт телефони и друга електроника. Работата е там, че производството на ток се случва, когато гривната се движи пламенно нагоре-надолу. Създателите й настояват, че „ всеки ден милиони часове наличие за възрастни се употребяват онлайн, хабейки сила и нанасяйки щета на околната среда ”. Затова решили да основат първата носима технология, която разрешава на почитателите да обичат планетата, докато… обичат себе си.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР