Малцина са имали удоволствието да вкусят от това необикновено кулинарно

...
Малцина са имали удоволствието да вкусят от това необикновено кулинарно
Коментари Харесай

Не е за вярване, но маринованата диня е ЖЕСТОКА на вкус. Вижте рецептата!

Малцина са имали удоволствието да вкусят от това неизмеримо кулинарно създание. Става въпрос за шедьовър, който в действителност си коства да пробвате да приготвите. Вкусът на динята е радикално друг от този, който познаваме. Тя е уравновесено кисело – солена, с лек привкус на чесън. Звучи необичайно, само че в действителност е грубо вкусно.
Освен като предястие, може да я похапвате и като десерт. Поднесена на трапезата, обезпечено ще прикове погледите към себе си и напълно скоро няма да има и диря от нея. Малките деца не могат да й се наситят, а възрастните недоумяват по какъв начин до този миг не са се сещали да я подготвят по този метод.
Как да приготвите най-вкусната маринована любеница?
Не бива да ви смущава това, че при мариноването се употребява чесън. Тази съставна част напълно няма да промени усета на плода, в противен случай – ще го укрепи. Рецептата е в действителност лесна и простичка и даже не изисква дезинфекция, както множеството консервирани храни.
Не се постанова да подбирате съответен вид дини, нито е нужно те да бъдат узрели. Ако попаднете на леко розовикав плод, побързайте да го мариновате. Той е съвършен за задачата.
Съставки за един 3 – литров буркан:
• диня;
• чесън - 1 - 2 скилидки.
За марината:
• вода - 1 л;
 4 невероятни изгоди, които динените семки имат 4 невероятни изгоди, които динените семки имат
Динята е характерен летен плод, който е хидратиращ, ободрителен и необикновено здравословен. Той е апетитен и е елементарно наличен на пазара през лет...
• захар - 4 супени лъжици. л.;
• сол - 1 супена лъжица. л.;
• 9% оцет - 50 мл.
Най-напред се заемете с почистването и измиването на бурканите. При нужда ги стерилизирайте. На дъното им поставете няколко скилидки чесън, авансово обелени.

 Необичайни деликатеси от любеница Необичайни деликатеси от любеница
Сезонът на дините завършва. Как да удължите „ живота “ на динята и да се насладите на обичания си деликатес през късната есен...
Динята измийте добре и по-късно я нарежете на тънки резени, сходно на филийки. Големината им би трябвало да е такава, че да могат елементарно да се поберат в буркана. Ако семената на плода не са ви приятни, може да ги отстраните. Дори да не го извършите, усетът на динята напълно няма да се промени.
Опитайте по този начин да подредите динята, че да не остане на никое място свободно пространство. Нека резените бъдат компактно един до различен.

В тенджера кипнете водата и към нея прибавете солта и захарта. Прибавете маринатата към динята, подредена в буркана и по-късно полейте с оцет. Затворете доста крепко капака и приберете на изсъхнало и хладно място, където ще се съхранява.
След известно време отворете и похапнете на драго сърце. Сигурни сме, че това кулинарно прелъщение ще се хареса на всеки един от вас!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР