Малцина от вас са наясно с това, че семките на

...
Малцина от вас са наясно с това, че семките на
Коментари Харесай

Ето това се случва с тялото ни, ако ядем семките на ПАПАЯТА

Малцина от вас са наясно с това, че семките на папаята са извънредно потребни. Този мексикански плод, като се изключи че е необикновено апетитен, е също толкоз потребен. Никой не ще оспори изгодите на екзотичния плод, чиито кондензиран оранжев цвят ни кара да похапваме до давност.
Сигурни сме, че на не малко от вас ще им бъде мъчно да повярват в чудотворните дейности на семките на папаята, само че те са се потвърдили с годините. Ето защо са удобни черните семенца, намиращи се навътре в плода:
По-добро храносмилане
Заради храносмилателните ензими, които се съдържат в самите семки, те влияят извънредно удобно върху храносмилателната система на човек. Антибактериалното им деяние управлява и стопира разпространяването на нездравословните бактерии, попаднали в човешкия организъм.
Край на стомашните киселини
Друго доста забавно е, че самите семки могат непрестанно да ви отърват от стомашните киселини. Казват, че седем семенца дневно в продължение на една седмица биха могли да ни избавят от неприятния дискомфорт, в резултат на стомашните киселини.
 Любопитни обстоятелства за папаята Любопитни обстоятелства за папаята
Папаята е тропическо дърво, което вирее в Африка, Азия и Южна Америка. Често е наричано „ пъпешово дърво “, а в Австралия пап...

Самите семенца могат да се сдъвчат или да се изпият, смесени с вода, като преди този момент сте ги натрошили.
Защита на бъбреците
Малки и незначителни на тип, те могат да ни предпазят от съществени здравословни проблеми, свързани с бъбреците.
Няколко семенца дневно ще оказват помощ да подобрите положението си. Вкусът им няма да ви впечатли, само че пък не имаме вяра да ви попречи да се възползвате от изгодите на самите семки. Ако въпреки всичко са ви неприятни, консумирайте ги със сок или друга течност.
 Кои плодове ВИНАГИ да ядем с кората Кои плодове ВИНАГИ да ядем с кората
Повечето от нас сме привикнали да отстраняваме кората и обелката на плодовете, които консумираме. Става ясно обаче, че това не е по никакъв начин добр...
По-малко мазнини
Тези черни семенца са същински подарък от Бога. С тях е доста елементарно да свалите ненужните килограми и да изглеждате по метод, за който мечтаете. Те не разрешават натрупването на мазнини и непотребни захари в организма.

Това, както и сами можете да се досетите, води до загуба на непотребните килограми.
Яжте по комат папая всеки ден, за какво плодът е същински скъп. Не забравяйте обаче да се възползвате и от изгодите на семената, които нормално сме привикнали да изхвърляме в кофата с боклуци.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР