Малта е първата държава в ЕС, успяла да ваксинира до

...
Малта е първата държава в ЕС, успяла да ваксинира до
Коментари Харесай

Малта първа в ЕС постигна стаден имунитет срещу COVID-19

Малта е първата страна в Европейски Съюз, съумяла да имунизира до 70 % от възрастното си население с най-малко една доза от имунизацията, заяви Ройтерс.

По време на днешната конференция министърът на опазването на здравето Крис Ферне разгласи, че страната към този момент е постигнала „ стаден имунитет “ против ковид и акцентира, че „ имунизацията оръжие против вируса”.

Според информацията на здравните управляващи, 42% от популацията в Малта към този момент са изцяло имунизирани.

Ферне насърчи хората на възраст сред 16 и 29 години да се явят и да се записват, като акцентира, че досега 52% от тази възрастова група към този момент са се записали.

Лицата, минали през цялостна имунизация, от юли няма да бъдат задължени да носят маски навън. Носенето на маска остава наложително в закрити пространства.

От през днешния ден Малта навлезе в нова фаза за облекчение на ограничаващите ограничения и жителите към този момент имат право да вървят на фитнес или басейн, а на заведенията за хранене се позволява да работят до среднощ.

Здравният министър съобщи, че през идващите дни ще бъде пуснат имунизационният документ и от юли управляващите ще могат да го употребяват, с цел да стартират да откриват културни и развлекателни събития.

Според формалните данни, оповестени от здравните управляващи на Малта, досега са сложени общо 474 475 дози ваксина против Covid-19.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР