Малолетни вандали са изпотрошили гробището в Нова Загора. Разбити и

...
Малолетни вандали са изпотрошили гробището в Нова Загора. Разбити и
Коментари Харесай

Потрес: Малолетни вандали са изпотрошили гробището в Нова Загора

Малолетни вандали са изпотрошили гробището в Нова Загора. Разбити и поругани са 75 надгробните плочи. Вандалите са хванати от полицията, следва обществените служби да стартират да се занимават с тях.



" Това, което са декларирали пред служителите на реда е, че и те не знаят за какво са го създали. За мен, с изключение на грозната вандалска демонстрация, това приказва доста и каква е фамилната среда, в която порастват младите ни хора. Оказва се, че тези деца живеят в извънредно неприятни условия, родителите им работят в чужбина и децата са изоставени на свободно развъждане. Искрено се надявам, че работата на обществените служби и " Закрила на детето " ще докара до прибиране на тези деца в място и среда, в която е редно да бъдат оказани по-голям надзор и възпитателни ограничения, тъй като няма по какъв начин да се продължава по този метод. Децата са изведени от фамилната среда. 48 часа те са в Бургас към спешен център на Министерство на вътрешните работи. Днес тази мярка изтича и от през днешния ден обществените служби и отдел " Закрила на детето " би трябвало да изготвят оценка на фамилната среда и да излязат с решение по какъв начин ще продължи от тук нататък животът на тези деца ", изясни Галя Захариева - кмет на Нова Загора.

Обектът се охранява с контракт за защита с частна охранителна компания. Гробищният парк е ситуиран на към 100 декара повърхност и е добре ограден от всички страни. Въпреки това ще бъдат подхванати спомагателни ограничения за сигурност.

" От през днешния ден ще създадем нужното, с цел да създадем върху тази 2-метрова бетонна ограда така наречен оборудване " кльон ", колкото и да не ми харесва. Не считам, че гробищният парк би трябвало да е ограден като затвор и като граница, която не би трябвало да се минава, само че ще вземем ограничения и това да създадем ", добави Захариева.

Кметът на Нова Загора прикани околните на умрелите, чиито гробове са поругани, да потърсят правата си и да подадат искове.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР