Малолетни момчета са откраднали автомобил „Фолксваген Голф“ във Велики Преслав.

...
Малолетни момчета са откраднали автомобил „Фолксваген Голф“ във Велики Преслав.
Коментари Харесай

Деца на 7, 8 и 10 години откраднаха кола

Малолетни момчета са откраднали автомобил „ Фолксваген Голф “ във Велики Преслав. Две от тях са на осем години, а другите – на седем, 10 и 11 години. Това оповестиха от пресцентъра на полицията в Шумен, предава Българска телеграфна агенция.

Сигнал за открадната лека кола е подаден в полицията на 25 юли от 34-годишен мъж от Велики Преслав. По негови данни тя е била благосъстоятелност на 63-годишния му татко и не е била заключена. Автомобилът е разгласен за търсене, а малко по-късно е открит зарязан на улица в града и върнат на притежателя. Образувано е следствие за кражба.

В същото време 15-годишно момче от Пловдив взе лекия автомобил на своя брат и катастрофира, като обърна колата по таван. Сигнал за преобърнат по таван автомобил на пловдивския бул. " Северен ", в посока Брезовско шосе, е получен към 3.30 ч. на тел. 112. Насоченият към мястото екип на бранш " Пътна полиция " открил зарязан аварирал " Мерцедес ", който преди този момент блъснал и съборил към 50 метра от разграничителните платна.

При проведените оперативни и издирвателни дейности чиновници от Трето районно управление (на МВР) влезнали в дирите на 15-годишно момче, което управлявало колата, и негов 13-годишен сателит. На двамата е оказана здравна помощ поради получените леки травми. Неправоспособният малолетен лидер е тестван с уред за приложимост на алкохол, резултатът е негативен.

Пред служителите на реда той обяснил, че взел ключовете за " Мерцедес " -а на брат си, без негово познание. Съставен е акт по Закона за придвижване по пътищата.

Само преди два дни полицията хвана 12-годишно момче да кара товарен автомобил. Детето бе хванато на 25 юли към 20.00 ч. в село Попина, Силистренско. От регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи оповестиха, че бащата на момчето е глобен, защото той персонално му е дал автомобила. На мъжа е формиран акт, а регистрацията на колата е прекъсната.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР