Малокултурието и простащината, които доминират обществената и парламентарната дискусии; омразата,

...
Малокултурието и простащината, които доминират обществената и парламентарната дискусии; омразата,
Коментари Харесай

Цеков: Във варварско общество никой не върви напред

Малокултурието и простащината, които преобладават публичната и парламентарната дискусии; омразата, която се сее волно и несъзнателно от обществени представители от всевъзможен диаметър и занятие; пристрастеността, с която вместо спор и рецензия с причини, мнозина напряко поливат съперника със "сярната киселина " на обидата, унижението, "смачкването "... Тоталната липса на почитание към непознатото мнение, достижения, хрумвания...Всичко това са ясните белези на дълбока социална разруха и оварваряване, декларира някогашният народен представител и член на Управителния съвет на Института за съвременна политика Борислав Цеков.

В такова варварско положение никое общество не може да върви напред, да взема решение проблемите си. Бъдещето се разтваря в ненавист и самоизяждане. Примери за провалени по този метод общества и страни в историята има задоволително. И, не, голите мемоари за славната Аспарухова кавалерия, "Златния век " и славянското четмо и писмо, няма да ни извадят от това убийствено състояние! Защото отговорността е у всички нас.

Първо у тези, които имат "мегафона " на публичността - публицисти, продуценти, анализатори, политици, общественици. И след това - у всеки фейсбук тръбач. Това е същинският национализъм през днешния ден - да спрем омразата. Иначе, България е обречена. Бог с нас!, разяснява още Цеков.

Дир.бг напомня , че депутатът от Българска социалистическа партия Иво Христов се извини за скандалните си думи, че 80% от българите са дебилни, по тази причина станал скандал с Червената войска и избавените евреи.

Няма по какъв начин да пропуснем изявлението на националиста Валентин Касабов за тахтабите от Движение за права и свободи, които щели да смачкат.

Проф. Божидар Димитров назова говорителката на съветското външно министерство „ пикла без цици”.

От парламентарната естрада се замерят с думите убийци, кръвопиййци, идиоти и така нататък...

Примери на озверяване и липса на освен на политическа просвета са безспир. Но в тази ситуация май в действителност би трябвало да си напомним хубавата българска сентенция, че "рибата мирише откъм главата ". За това няма да е зле нашенските политици първо да пернат на себе си юздата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР