Малоимотният Красимир Димитров Митриков от монтанското село Златия е успял

...
Малоимотният Красимир Димитров Митриков от монтанското село Златия е успял
Коментари Харесай

СНИМКИ Клошар изтеглил на каса 18,6 млн лв. от парите за АМ Хемус и умрял от ковид! ММА-ец взел 11,2 млн.

Малоимотният Красимир Димитров Митриков от монтанското село Златия е съумял да изтегли над 18 милиона лв. от парите за Лот 5 на Автомагистрала Хемус , след което умрял от коронавирус. За услугите му били обещани 20000 лева, които той не получил, откри следствие на сътрудниците от БРРД и. Софиянецът и ММА войник Георги Стефанов Шкендов е изтеглил над 11 милиона от името на други две компании.

Вече разкрихме две политически свързани лица, които са теглили големи суми кеш от парите за Автомагистрала “Хемус ”. Това са Тома Георгиев Янков от Мездра, началник на младежката конструкция на Движение за права и свободи и Данаил Найденов Георгиев от Лом – лидер на листа на Политическа партия “Евророма ” в дунавския град. Те са имали пълномощни да оперират със сметките на две компании, регистрирани на малоимотни лица и получили 25 милиона от общо 56 милиона лв. преведени като задатък на “Водно строителство – Благоевград ” АД от държавната “Автомагистрали ” ЕАД.  За да се прикрият следите парите са минали през буферно сдружение – “Бул Строй Груп ИГ ”, което е било благосъстоятелност на Методи Бачев, към този момент починалия началник на строителната компания “Агромах ”.

В схемата са употребявани общо 5 кухи компании и четирима пълномощника. Освен към този момент известните “Про Билдинг Груп ” ООД и “Левента 90 ”, в източването на милионите вземат участие компаниите Виндор Монтана ЕООД, Билдинг Конти Строй ЕООД и Рич Билдинг Строй ЕООД.

Прави усещане, че едни и същи юристи са обслужвали вписванията за трите компании в Търговския указател. Потърсени за коментар те ни обясниха, че получават комплекти с документи за регистриране от собствен клиент и ни насочиха към счетоводна къща, която има офиси в Лом и в София. Репортер на Зов Нюз се свърза със собственичката на счетоводната компания, само че тя не можа да си спомни кой е идвал с документите за регистрацията и прехвърлянето на компаниите – фантоми. “Не им желаеме персонални карти ” – съобщи тя.
 Фирми и лица, теглили пари от задатъците за Автомагистрала Хемус.
Фирмата “Виндор Монтана ” е с история и е записана в Пловдив, само че през 2020 година е трансферирана на Нина Евгениева Тодоринова от Костинброд. Нина Тодоринова не отговори на нашето питане за коментар през.
 Нина Евгениева Тодоринова. Снимка: обществен профил във Facebook
Пълномощник на “Виндор Монтана ” е Красимир Митриков, който по адрес е бил регистриран в с. Златия, област Монтана. Той е изтеглил внушителната сума от 18 618 077 лева и ги е предал на незнайния към този момент човек, в който са се концентрирали всички пари изтеглени на каса от Интернешънал Асет Банк. Репортер на Зов Нюз го потърси на адреса му, където има единствено остаряла, негодна за живот съборетина. От комшия на Митриков научихме, че той е живял извънредно оскъдно и е умрял тази година от Ковид. Преди това обаче се похвалил на комшиите, че очаквал да му платят 20 000 лева
 Къщата на Митриков в с. Златия
Другите две компании Билдинг Конти Строй и Рич Билдинг Строй, които са основани от Ярослав Стаматов Илиев от с. Казичене, като “Билдинг Конти ” е трансферирана на 22.07.2021 на Тихомир Миланов Игнатов от с. Охрид, област Монтана. Не успяхме да открием координати за връзка с тях. Екипът ни посети адреса на Тихомир Игнатов в с. Охрид, само че къщата му там е очевидно необитаема.
 Къщата на Тихомир в с. Охрид.
Пълномощникът на двете компании, който е изтеглил общо 11 242 408 лева на каса се споделя Георги Стефанов Шкендов. Той е потомък на известния през 80-те състезател на хазарт Стефан Шкендов. За Шкендов – татко се твърди, че бил един от най-богатите комарджии в София и играел в компанията на Иво Карамански, Васил Божков – Черепа, и други лица със звучни прякори. Заради противозаконния по това време хазарт всички те били следени от Държавна сигурност.
 Георги Шкендов. Снимка – профил Фейсбук
Шкендов – наследник се изявява като ММА – войник и има на негово име няколко компании, които имат скромни обороти. Репортер на БРРД опита да се свърже с него на първо време посредством неговата майка, която работи в Агенция Митници. Тя сподели, че Георги Шкендов не употребява телефон и ще съобщи за позвъняването, а той в случай че пожелае ще ни потърси. Потърсихме го несполучливо и на адрес в София.

Сестрата на Шкендов – Ирена се изявява и като държавник. Тя е съосновател на Евразийския институт за геополитика и икономика  “Св. Киприян ”, прочут с про-кремълските начинания на ръководителя му Пламен Милетков. През 2020 година Ирена Шкендова е кандидатствала за позиция на младши специалист по сигурността на информацията в Министерството на защитата, само че няма информация дали е била назначена там.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР