Мълния удари 18-годишно момиче в Приморско. Младата жена е в

...
Мълния удари 18-годишно момиче в Приморско. Младата жена е в
Коментари Харесай

Гръмотевичните бури и какво да правим, ако ни застигнат

Мълния удари 18-годишно момиче в Приморско. Младата жена е в кома с заплаха за живота и е настанена в реанимацията на университетската болница в Бургас. Други двама души са с леки пострадвания. Инцидентът станал към 17 часа във вторник, когато над града мина сериозна стихия. Теодора пристигнала с другари в града и спрели на автогарата. Тя, приятелят ѝ и още един мъж пишели двустранен протокол за лека злополука. Мълнията поразила момичето, което се било опряло на дърво на паркинга, само че от ударната вълна са потърпевши и двамата мъже, като техните контузии са по-леки.

До идването на колата за спешна помощ жена от непосредствен хотел оказала първа помощ. Тя се споделя Снежана Йорданова. След като чула мощния гръм, тя излязла пред хотела и видяла, че има случай. Чула и апелите за помощ на приятеля на потърпевшата жена. Веднага почнала сърдечен масаж и обдишване. " Правехме го от самото начало до момента в който пристигна колата за спешна помощ, а тя се забави доста”, сподели Снежана. По думите й незабавната помощ пристигнала от Царево, само че след повече от 20 минути от подаването на сигнала. " Имаше хора, които можеха да спомагат, само че се оказахме единствено аз и този млад мъж под дъжда”, спомня си спасителката.

Радослав Калчев е специалист по отбрана против мълнии. По думите му, имайки поради, че случаят е станал в региона на автогарата в Приморско, би трябвало там да е имало работеща мълниезащитна система, оповестява Нова. " Ако има, тя или не е сработила, или не е задоволително добре и вярно построена, или просто отсъства”, разяснява специалистът.

Той напомни, че по време на гръмотевична стихия е противопоказно да стоим под дърво или високи стълбове. По думите на Радослав Калчев потърпевшите е трябвало да влязат вътре в автомобила, тъй като гумите работят като натурален изолатор за високото напрежение.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР