Мълния порази къща в Баня, от удара и изгърмяха десетки

...
Мълния порази къща в Баня, от удара и изгърмяха десетки
Коментари Харесай

Мълния като огнено кълбо порази къща в Баня

Мълния порази къща в Баня, от удара и изгърмяха десетки уреди – тв приемници, компютри, уредби. Потърпевшите са по улица „ Васил Левски “ и пресечките в южния и край. Стихията се стовари през вчерашния ден, провалите станаха ясни дефинитивно през днешния ден.

Следобед в Баня за към 40 минути се изсипа изобилен дъжд, само че нямаше гръмотевици, описаха живеещите на същата улица. Внезапно се появи голямо огнено кълбо – блестящо и огромно като слънце, появяването му бе съпроводена с пронизителен тропот.

Гърмът се е стоварил върху една от къщите на ул. „ Васил Левски “. Той е пробил покрива, разцепил е на тресчици греда от покривната структура и е спукал стена, описаха съседи на пострадалия. Единият от комините е съборен. Потрошени са към 50 керемиди. Стопанинът бе свикал рано сутринта майстори да стартират ремонт.

Къщата е на млад мъж, който живее в София, родителите му се грижат за парцела. Вчера той бил с жена си в Баня, сега на бурята били в дома на родителите си. По знамение от гърма не е зародил пожар.

Видях голямо светещо кълбо в прозореца, след това чух необикновен гръм, описа жена, която живее на същата улица. Угасна тв приемникът, незабавно разбрах, че е изгърмял. Съседи също са потърпевши – има изгорели компютри, тв приемници, монитори, добави дамата. Хората считат, че това е кълбовидна гръмотевица, разяснява дамата – беше единствено един единствен гръм, а нанесе толкоз вреди, добави тя.

Проливният дъжд изпълни и избените и приземните етажи на няколко къщи по същата улица, има наводнени къщи по улица „ Средец “, научи репортерът. Собствениците обаче не са търсили пожарната да отводнява, а са се справили без помощ.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР