Мълния е ударила моста край Генуа, част от който рухна

...
Мълния е ударила моста край Генуа, част от който рухна
Коментари Харесай

Очевидци на трагедията в Генуа: Мълния удари моста

Мълния е блъснала моста край Генуа, част от който рухна през днешния ден, описват очевидци, представени от тв канала TG24COM. Според тях, допустимо е това да е задействало сриването, при което се откъсна сектор, дълъг към 200 метра и се сгромоляса. До момента управляващите оповестяват за 11 открити жертви, измежду които и дете. Още 7 са приети в болница, от тях петима са в тежко положение.

Срутването стана в условия на пороен дъжд. Като допустима причина някои показват и възможна цепнатина в структурата на оборудването.

На мястото на тежкото произшествие работят доста спасители, включени са и кучета следотърсачи. Рухнувший мост построили в 1960-х годах, а в 2016 году реконструировали. Пользователи итальянских социальных сетей утверждают, что конструкцию неоднократно ремонтировали. На фотографии с места происшествия  у моста отсутствует пролет длиной до 200 метров.

Рухналият мост Моранди е издигнат през 60-те години на предишния век, а през 2016 е констуиран. Той е част от една от най-натоварените автомагистрали А 10, която води към френската ривиера.

На мястото на нещастието е министърът на транспорта  Данило Тонинели, който разказа случилото се като " Чудовищна покруса ". Премиерът Джузепе Конти е в непрекъсната връзка с него и с шефа на националната работа по Гражданска отбрана Анджело Борели. Очаква се Конти да прекъсне отпуска си и по-късно довечера да дойде на местопроизшествието.

 

Ponte #Morandi#Genova#A10#skytg24#Tgcom24pic.twitter.com/XvUzyOtcrj

— Andrea Bernardini (@abernardini_) August 14, 2018

 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР