Малкото останали наематели на дървените конструкции в зоната на бившата

...
Малкото останали наематели на дървените конструкции в зоната на бившата
Коментари Харесай

Разчистват бараките на цирковата площадка за изграждането на новата съдебна палата във Варна

Малкото останали наематели на дървените структури в зоната на някогашната циркова площадка са помолени да изоставен, защото теренът, благосъстоятелност на Фонд " Затворно дело ", би трябвало напълно скоро да бъде разчистен, с цел да започва работа по плана за новата правосъдна палата на Варна, научи Varna24.bg от основният проектант на морската столица Виктор Бузев. 

" Теренът е благосъстоятелност на Фонд " Затворно дело “. Инициативата за изработването на план за нова Съдебна палата във Варна бе оповестена още преди година и половина. Това е извънредно значим план, защото съдилищата във Варна са разпръснати в разнообразни здания на територията на града. Идеята е правосъдната институция да бъде събрана на едно място. Във Варна имаше изнесено съвещание на Висшия правосъден съвет. Теренът е информационно обвързван с цялата автобусна и автомобилна мрежа в града и действително се намира в геометричния център на Варна. Предстои до края на месеца да бъде утвърден Подробният организационен проект на територията за построяването на правосъдната палата.

За реализацията на плана, жителите на тези дървени бараки, някогашни работилници, бяха помолени от притежателя на терена да изоставен. Затова огромна част от тях към този момент са обезлюдени и се разграбват. Изключително нелицеприятно е, само че се надявам, че когато ПУП-а влезе в действие, Фонд " Затворно дело “ ще си влезе във притежание на урегулирания аграрен парцел и ще го разчисти.

Заданието за планиране допускам, че ще бъде заложено от Министрество на правораздаването. Ако се работи оперативно се надявам следващата година да се открие строителна линия и се стартира фактическото създаване, само че въпреки всичко всичко е обвързвано и с финансиране. Все отново връзките, хоризонтални и отвесни, сред другите институции, които би трябвало да се обитават вътре, са комплициран организъм. Надявам се условията на всички обособени институции да бъдат облечени в една модерна съвременна постройка “, добави арх. Виктор Бузев.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР