Малко ястребче, изпаднало в безпомощно състояние, бе спасено от служители

...
Малко ястребче, изпаднало в безпомощно състояние, бе спасено от служители
Коментари Харесай

Екоинспектори спасиха безпомощно бебе ястреб

Малко ястребче, изпаднало в безпомощно положение, бе избавено от чиновници на екоинспекцията в Пловдив. Птичето е било открито в двора на къща в село Труд.

Сигналът за бедстващата птица е подаден на " зеления телефон " на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив. Имало и изявления в обществените мрежи. Установено е, че птицата е образец от типа Малък ястреб (Accipiter nisus) и не може да лети.

Тя е изпратена в Спасителния център на Сдружение с нестопанска цел " Зелени Балкани " в гр. Стара Загора, където за нея към този момент се поставят нужните грижи, прецизират от екоинспекцията.

От там напомнят, че дребният ястреб, както и всички грабливи птици, е строго предпазен тип в България според Закона за биологичното многообразие.

" Всички предпазени от този закон типове не би трябвало да бъдат обезпокоявани, преследвани, улавяни, убивани, препарирани, не би трябвало да се скапват убежищата и гнездата им. Забранено е още да бъдат вземани от естествената им среда и отглеждани като домашни любимци ", обясниха от Регионална инспекция за опазване на околната среда.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР