Малко вероятно е през 2023 г. да намерите тийнейджър сред

...
Малко вероятно е през 2023 г. да намерите тийнейджър сред
Коментари Харесай

Как да разберем, че Интернет се е превърнал в проблем за децата ни?

Малко евентуално е през 2023 година да намерите младеж измежду градското население, който да не прекарва доста време пред компютър или смарт телефон.

Игри, запознанства, филми, музика - всичко това е по-лесно за търсене в интернет, даже учебното заведение е обвързано с него. За детето обаче е мъчно да начертае границата, оттатък която дейното потребление се трансформира в пристрастяване, и е значимо родителите да извърнат внимание на измененията в държанието му.

Ето някой от най-честите признаци на Интернет пристрастяването и няколко метода за намаляването му. 

Средно, младежите прекарват шест часа дневно в мрежата, а огромно мнозинство (80%) считат, че не могат без смарт телефон.

Следните признаци би трябвало да накарат родителите да бъдат внимателни:
детето не излиза и не се среща с приятелиучи се по-лошобързо се уморяваспи лошооплаква се от главоболие и болежка в очитепо-лоша хигиенафиксира върху избрана компютърна игра или уебсайтреагира нападателно на молби да откъснат взор от екранапред компютъра се държи нервно, елементарно се раздразниотдалечава се от родителите и не разисква нищо с тяхгуби интерес към остарели другари и намира нови в Интернетиграе или седи в обществените мрежи през нощта, вместо да спипроменя гледната си точка към обичайните ценностистава нападателен, оттеглен, депресивен без забележима причинапретърпява внезапна смяна в настроениетопо тялото му постоянно се появяват ожулвания, порязвания и синини.
Ако видите такива промени в държанието, тогава следните правила, избрани за цялото семейство, могат да ви оказват помощ:
какъв брой време можете да употребявате интернет през делничните дни и празницитев кои стаи никой не употребява джаджи (в кухнята например)кога не би трябвало да играете и да сърфирате в Интернет (например вместо да спите или на фамилни ваканции)както и интервалът от време, когато всички употребяват джаджи (например от 15:00 до 21:00).
За младежа ще бъде по-лесно да следва тези правила, в случай че те важат за всеки член на фамилията, а освен за него. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР