Малко вероятно е повечето от нас да се радват на

...
Малко вероятно е повечето от нас да се радват на
Коментари Харесай

15 нови неща за хората, които обичат да им чисто

Малко евентуално е множеството от нас да се радват на почистването, само че тази неприятна активност може да се трансформира в потребен табиет. Вместо да посвещавате през целия ден на разчистване, пробвайте няколко трика, които улесняват живота на всички фенове на чистотата.

Тайните на чистотата от тези, които не знаят какви са прашните лавици.

1. Сапун vs. душ гел

Избърсването на тъмни шевове в банята не е най-приятното нещо, само че това може да се направи доста по-рядко, в случай че следвате препоръките отсам и замените сапуна с душ гел или течен сапун. Обикновените сапуни съдържат мазнини и масла, тъй че е по-трудно да измиете пяната. А пяната на душ гела не се натрупва толкоз доста в шевовете сред плочката и банята.

2. Използвайте съдомиялната машина

В съдомиялна машина могат да се мият доста разнообразни неща.Списъкът с нещата е много просторен: бейзболни шапки, гребени, вентилационни решетки, четки за готвене или четки за грим, решетки от печката, лавици от хладилника, държачи за писалищен материали, железни и пластмасови играчки и даже изкуствени цветя.

3. Щори

За бързо разчистване на щорите от прахуляк използвайте чорап. Просто го поставете на ръката си и го плъзнете по щорите.

4. Хладилни лавици

Покрийте рафтовете с фолио, както е предложено в този блог. Така че ще бъде доста по-лесно да го почистите, изключително в случай че нещо от храната се разлее.

5. Ролка за облекла

С ролка за облекла можете да почиствате освен предмети от дрешника, само че и други неща, като абажури, сенници, мебели и лавици.

6. Стойка за ножове

Трохи и нечистотия също се натрупват в държача на ножа. Опитайте се да почистите държача с най-тясната дюза за прахосмукачка.

7. Завеси за душ

За да предотвратите появяването на плесен върху завесите в банята, изперете с няколко кърпи в пералня.

8. Меки играчки

Съберете меки играчки в торбичка, изсипете чаша сода (или 2 с. Л. На играчка), завържете и разклатете добре, за предпочитане на улицата. За по-голям резултат можете първо да държите торбата с играчки в ледник за към 30 минути.След това маже да се изпират играчките.

9. Почистване на най-неудобните места

Понякога даже и най-малките дюзи за прахосмукачка са прекомерно огромни за труднодостъпни места в жилището. Проблемът елементарно се взема решение с картонена муфа от хартиени кърпи или тоалетна хартия.

10. Лак за нокти

Ако на мивката в банята или в кухнята имате железни чаши или държачи за сапун / гъба те могат да оставят неприятна наслойка. За да предотвратите това, нанесете малко транспарантен лак за нокти на долните им елементи и казусът ще изчезне.

11. Климатик

Преди мокро разчистване включете климатика, тъй че филтрите да засмукват прахуляк, който се издига във въздуха по време на разчистване.

12. Кухненски подставки

Захар, кафе, чай и други насипни артикули, които използваме няколко пъти дневно, би трябвало да се съхраняват в каботажните кафета или в купи. Ако нещо се разпадне, то няма да падне на масата (и по-късно на пода).

13. Пластмасова бутилка и скоч.

За бързо разчистване на дивани възглавници или мебели, четки или валяк не са задоволителни. Увийте пластмасова бутилка с двустранично тиксо и преминете през нечистите места. Косата, вълната, прахът, мръсотията ще изчезнат по-бързо и ще наподобяват по-добре поддържани.

14. Купи за животни 

Залепете купи с храната на животните на пода благодарение на двустранично тиксо, с цел да не се развъждат мръсотията в кухнята.

15. Грейпфрут със сол

Половината от грейпфрута,поръсена с едра сол, ще бъде чудесно почистващо средство за мивката и банята.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР