Малко след началото на войната на Русия в Украйна множество

...
Малко след началото на войната на Русия в Украйна множество
Коментари Харесай

Мирчев: Как военният министър излъга

Малко след началото на войната на Русия в Украйна голям брой страни в Европейски Съюз подариха остаряла бойна техника на нападната страна и получиха ново въоръжение от НАТО - като България не е измежду тях. Както обаче разгласи английският министър на защитата Бен Уолъс, тази опция към момента съществува.

Кандидат-депутатът от " Демократична България " Ивайло Мирчев разгласява видео, което демонстрира по какъв начин българският боен министър от кабинета на Радев Димитър Стоянов назовава " фалшив нюз " публично изказване на британския си сътрудник.

Уолъс още в в края на предходната седмица разгласи пред радио Times:

" Но това, което предложихме е, че в случай че някоя страна желае да даде съветски и руски модел като МиГ-29 или Су-25, и има някои страни в НАТО, които ги имат, Англия ще направи най-хубавото, на което е способна, с цел да попълним  с нашите самолети или да предоставим някаква форма на въздушна защита, която да покрие загубите и тази накърнимост. "

Днес в ефира на БНТ Стоянов разгласи, че сме изпуснали опцията. И цитира половината имитация на своя английски сътрудник, а другата половина афишира за подправена вест:

" Между другото, излезна в пресата и в обществените мрежи следващия фейкнюз - че, разбирате ли, Обединеното кралство ще даде самолети, заместващи платформи, в случай че ние си предоставим самолетите МиГ-29 и Су-25 на Украйна. Това, което сподели министърът на защитата беше, че те са подготвени да дойдат и да носят еърполисинга в България. "

Водещата обаче пита министъра дали изобщо няма към този момент такава опция.

" Няма изобщо такава алтернатива и тя изобщо не е упомената в изявлението на министъра на защитата на Англия.  Така че е хубаво да слушаме деликатно какво се приказва и по какъв начин се написа. "


Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР