Малко след 17.00 петък, в края на юли 2035 г.

...
Коментари Харесай

Един ден в Европа през 2035 г., ако климатичният пакет бъде приет

Малко след 17.00 петък, в края на юли 2035 година Вие се прибирате от работа с електрическата си кола. Спокойно е - рекорден брой коли работят с батерия.

Беше добра седмица. Два месеца към този момент сте в стратегия за образование, която ви дава нужното познание по какъв начин се поддържат вятърни турбини. Положението беше много тежко няколко години, откакто бяхте скъсен от завода, където правехте елементи за мотори с вътрешно горене, тъй като държавното управление забрани нови коли с изкопаеми горива. Но в този момент сте се включили към държавна стратегия, която оказва помощ на хората да си намерят работа в зелените промишлености.

Това е единствено взор към бъдещето, в случай че политиките, изброени в пакета на Европейския съюз по отношение на климата, " Fit for 55 ", станат действителност. Планът, който може да изисква трилион евро вложения, ще бъде най-радикалната смяна в европейската стопанска система от основаването на еврото и ще сложи Стария континент на пътя да доближи чисти нулеви излъчвания доникъде на века. Предстоят години на разгорещени договаряния, като политици и ръководители на компании към този момент се опълчват на някои от най-прогресивните оферти. Но в случай че проектите съумеят, това ще принуди европейските жители да трансформират фрапантно съвсем всеки аспект от метода си на живот, работа и пътешестване, споделя Bloomberg във футуристичен материал.

На този юлски ден, след 14 години, панел на стената в една от стаите на долния етаж издава звуков сигнал, до момента в който минавате през входната врата. Той е надъхан да ви даде знак, че има щета в общите слънчеви панели, захранващи вашия квартал. Звуковите сигнали са постоянно събитие през лятото. Както постоянно, регистрирате днешните създадени киловати в приложението за въглероден отпечатък на телефона си. Фойерверки експлодират на екрана. Направи го! Спечелили сте задоволително точки за ваучер за хранителни артикули на стойност 10 евро.

Няколко клика и достижението е споделено в обществените медии. Телефонът вибрира с още положителни вести. Когато слънцето не грееше толкоз мощно по-рано през годината, вашата електрическа кола компенсираше пропуснатите изгоди. Използвали сте я като батерия, с цел да съхранявате електричество и да го продавате назад в мрежата, когато вятърните и слънчевите ферми не създават задоволително. Парите най-сетне идват по сметката ви и влизат непосредствено във вашия ваканционен фонд.

Отваряте друго приложение, с цел да ревизирате спестяванията си. Решихте всичките ви сметки да се ръководят по " обществено виновен " метод преди десетилетие, когато Европейски Съюз вкара строги правила по отношение на това, което се смята за зелени вложения. Това беше едно от най-умните решения, които взехте, тъй като получавате по-висока възвръщаемост от вашите другари, които не са създали промяната дружно с вас.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР