Малко селище в Нова Зеландия, построено през 30-те години на

...
Малко селище в Нова Зеландия, построено през 30-те години на
Коментари Харесай

Нова Зеландия продава изоставено малко селище

Малко населено място в Нова Зеландия , издигнато през 30-те години на 20-ти век до езерото Уайтаки за настаняване на служащи от язовир е оповестено за продажба , оповестява " Гардиън ".

От 1989 година обитаемото място е съвсем необитаемо, откакто дейностите в язовира са съвсем напълно автоматизирани .

Разположено на ръба на язовир Уайтики на южния остров, мястото се радва на прелестни планински гледки, осем тристайни жилища, ресторант, хижа , права за вода, девет гаража и 1 4 хектара земя - всичко това за Щатски долар 2,8 милиона щатски $ .

Уайтики е единствено една от многото дребни общности, които се борят да се запазят, защото популацията на Нова Зеландия става все по-урбанизирано .

Преди две години дребният град Кайтангата в Южен Отаго започва акция за увеличение на популацията, като съобщи, че има прекалено много работни места, прекомерно доста къщи и не задоволително хора, с цел да ги запълни.

Правителството отделя 1 милиард $ годишно за фонда за районно развиване , предопределен да съживи районите, като притегли хората надалеч от градовете и назад в селски региони .

Езерото Уайтики е продадено от страната на частен покупател през 1991 година, преди да мине през няколко ръце през годините.

Тъй като държавното управление на Нова Зеландия вкара възбрана за задгранични купувачи предходната седмица , сътрудник по недвижими парцели разяснява, че е мъчно да се каже кои евентуални купувачи са локални и интернационалните, тъй като задграничните купувачи са почнали да употребяват медиатори от Нова Зеландия , с цел да създадат запитвания. Някои китайски жители са изразили интерес, сподели тя.

Забраната на задграничните купувачи е предопределена да спре задграничните жители да купуват съществуващи жилищни здания , които новозеландци биха могли да закупят.

Фондове и компании, които са регистрирани отвън Нова Зеландия или са с повече от 25% задгранична благосъстоятелност , ще бъдат третирани като задгранични физически лица и ще им бъде неразрешено да купуват жилищни парцели, само че могат да закупят земя или нежилищни парцели посредством капиталово бюро в чужбина.

На задгранични купувачи също е позволено да купуват жилищни парцели, в случай че живеят в Нова Зеландия и имат намерение да живеят в парцела като главен дом за 183 дни всяка година .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР