Малко съм емоционален, но такава кръв течеше от детето, че

...
Малко съм емоционален, но такава кръв течеше от детето, че
Коментари Харесай

Писмото на Станимир - един благодарен и емоционален баща от Бургас, до неизвестния доктор, спасил 4-годишния Сами

Малко съм прочувствен, само че такава кръв течеше от детето, че доста се уплашихме и тръгнахме към болничното заведение..., стартира описа си баща Станимир, вижте какво се случва и кой е лекарят-герой

Много постоянно в живота има истории за положителни хора и същински експерти, които никой не споделя. Днес обаче в редакцията на Флагман.бг дойде писмо от един признателен родител. Станимир Димитров е татко на две близначета – 4-годишни момченце и момиченце от Бургас. Вчера малко след 18 часа с дребния Самуил обаче се случва тежък случай наоколо до дома им в бургаския ж. к. „ Братя Миладинови “. Той пада с велосипеда си и удря главата си доста съществено. Родителите му първоначално го прегръщат и пробват да го успокоят, до момента в който в един миг от него не потича кръв, доста кръв. В суматохата си те го сграбчват и потеглят към първата болница, в която обаче им споделят, че сега няма експерт, който може да се погрижи за него. Така Самуил и родителите му се озовават в Спешния център към УМБАЛ-Бургас. Там те схващат какъв е смисълът на думите човещина, безрезервност, грижа и професионализъм.

Вижте описа на фамилията във връзка незнайния лекар, който е обгрижил с обич шокираното им момченце.

„ Малко съм прочувствен, само че такава кръв течеше от детето, че доста се уплашихме и тръгнахме към болничното заведение, откъдето ни помогнаха с голяма обич. Може и да не съм прецизен в подредбата и изрече си, само че в действителност още съм под въздействието на страстите.

На незнайния лекар.

Здравейте, желая от цялото си сърце и от цялото ни семейство да благодаря на д-ра /млад мъж, името на който за жалост не разбрах/ който довечера 30.8.2022 в 18.42 часа ни одобри в незабавния кабинет на УМБАЛ Бургас, толкоз деликатен и акуратен и с такава обич се отнесе към 4-годишния ми наследник, че се веселя, че не съм напуснал България, а съм тук и със фамилията ми градим обществото ни за по-добро. Заедно с него бе и здравната сестра, която го проми и превърза и несъмнено единственото име, което виждам от листа за обзор, е на доктор Лилия Линкова, която от своя страна също го прегледа. Огромно благодаря, благодаря и на целия екип на незабавната помощ, които отработваха още няколко други лица по едно и също време. Тези хора не са просто експерти, а сърцати и самоотвержени бойци, които за разлика от мен, който от предния ден знам какво ще работя на идващия, отиват изправени, както и всички служители на реда и пожарникари, пред неизвестността и посрещат самоуверено и с риск за своето лично здраве всеки, който в потребност ги потърси за помощ. Струва си да живееш измежду такива хора. Струва си да си част от общество, построено от любовта към близък, тъй като тяхното е надалеч повече от специалност или занимание, то е предопределение и изцяло отношение към живота, освен личния, само че този на незнайния чужд и евентуално подобен, който в никакъв случай няма повече да срещнат, човек, на който са помогнали по този начин, като че е някой от личното им семейство. Знаех, че има вяра за моята скъпа страна и че си е коствало да остана и да посрещам моите компликации, да изградя моята България, да оказа помощ на моите непознати.

Благодаря на Бог за такива хора. Бог да им дава сили да не се отхвърлят, само че да творят положително, до момента в който са живи.

Благодаря, докторе! “

от баща Станимир, мама Христина, сестричката Сара и героя Сами

Флагман.бг откри кой е дежурният експерт, който се е погрижил за дребния Самуил. Той се споделя Йоан Иванов и е специализант по хирургия в Първо хирургично поделение на УМБАЛ-Бургас, който счита тази специалност за свое предопределение и я работи с хъс и голяма обич към пациентите.

Сестрите, които са били на промяна и се взели участие в превързването и успокояването на момченцето, са Галина Джангозова, Златина Парушева, Стоянка Вичева. Те и до този миг помнят, че имало доста кръв и са поставили Сами на носилката, били доста уплашени и непрестанно му говорели…
 Героят от писмото се споделя Йоан Иванов и е специализант по хирургия, който счита тази специалност за свое предопределение и я работи с хъс и голяма обич към пациентите  Мама Христина с двете си близначета  Малкият Сами  Сара и Сами
*Снимките на фамилията са оповестени с тяхно позволение.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР