Малко са хората, които ще кажат, че не обичат лятото.

...
Малко са хората, които ще кажат, че не обичат лятото.
Коментари Харесай

10 причини да обичаш август

Малко са хората, които ще кажат, че не обичат лятото. Всеки месец в него носи личния си сексапил – от подготвящия ни май до закриващия септември. А август, като че ли има най-силно излъчване… сезонът е в разгара си, а спомените – най-силни.

И макар че обичаният ми месец е септември, аргументите да обичам август несъмнено са повече от 10. Ако имах ранглиста за обичан месец от годината, август щеше да е вицешампион.

Причина #1

Отпускарският месец. Колкото и да обичаме работата си, имаме потребност да разпуснем. И постоянно някак си подсъзнателно свързваме почивката тъкмо с август. Защо ли? Защото месецът е „ основан “ за релакс и рестарт, за зареждане на батериите…

 10 аргументи да обичаш август

Причина #2

Лятото е в разгара си. Всяко нещо има начало, среда и край. И постоянно като че ли средата ни харесва най-мното. На неприятните неща, харесваме средата, тъй като си споделяме „ половината мина, остава още малко, вижда му се края “ и по този начин средата е вярата. На хубавите пък средата изживяваме с цялостна мощ, тъй като началото някак одобряваме за подготовка, а в края сме заети да се усещаме неприятно, че той е пристигнал. Така че може да обявим август за междинното и обичаното.

Причина #3

Спокойствието на нощите. В тези на август има някаква магия. Тук думите са незадоволителни. Сякаш в августовската нощ времето е спряло и в него има единствено нас и този или тези, с които прекарваме нощта. Август е време за шерване и за благополучие, повече от всеки различен месец.

Причина #4

Изобилието и плодородието – даже международният ден на динята е разгласен на 3 август, а на 5 – денят на бирата. През август се прибира по-голямата част от засетите култури. През август имаме от всичко по доста: от обичаната царевица до най-вкусните сливи. Август е неразрешен за диети. Те са за сезоните, в които земята не ражда! Отпуснете се и хапвайте от това, което ви е дала родната почва и… хапвайте по доста. Това ще подсигурява здраве и наслаждение.

Причина #5

Радостта в сърцата – с изключение на споделените нощи, дните са още по-силно споделени. Децата са при бабите и дядовците си, събират се с другари, а ние търсим (и постоянно намираме) повече време с околните си, в сравнение с в отговорности и работа. Отново времето е спряло и още веднъж имаме чувството за безпределно щастие… И желаеме да задържим август, колкото се може повече.

Причина #6

Морето или планината. Тук не се разделяме на тези, които обичат върховете, или тези, който обичат вълните. И морето, и планината са най-красиви през август. Ако човек има възраст, в която е най-красив, то аналог на този възраст при моретата и планините е август.

Причина #7

Красотата на природата. Щъркелите и лястовиците са тук. Те още не са напуснали гнездата си и красят селото, в което се намираме или просто минаваме по път за морето или планината. Природата е в цялостния си подем – живите същества са щастливи, не ги мъчи студът или сложното намиране на храна. Дори крещящите от дърветата цикади са някак симпатични.

Причина #8

Успение Богородично – един от 12-те огромни християнски празника, както и може би най-светлият летен християнски празник. Той се празнува както от православни, по този начин и от католици. За мен обичан празник, тъй като го свързвам с доста красиви обичаи от югозападна България. На този ден се приказва, че „ морето се обръща “ и даже в това ужасно поверие аз някак си намирам хубост към величеството на природата и свободата.

Причина #9

Много и обичани мотиви за летни коктейлни почерпки – за всеки. Освен огромния християнски празник, причина да почерпят ще имат значително хора. В последна сметка индивидът е обществено създание и обича да се събира с компании, изключително в случай че има мотив. А искащите ще намерят мотив и от нищото

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР