Малко прекалено е след като е постигнато съгласие по законодателна

...
Малко прекалено е след като е постигнато съгласие по законодателна
Коментари Харесай

Политологът Светослав Малинов: ГЕРБ не харесва ярките политически фигури в кабинета на ПП-ДБ

Малко прекомерно е откакто е реализирано единодушие по законодателна стратегия и откакто ГЕРБ са дали поръчка, че ще отдръпват първия мандат, в случай че видят избран състав, да се излиза с министър председател и финансов министър от Политическа партия, счита политологът.

ГЕРБ биха могли да кажат, че са спечелили изборите и желаят някаква симетричност – в случай че няма техни политици, не би трябвало да има и от ПП-ДБ, както и да изискат да се върви по пътя към експертно държавно управление, изясни още Малинов пред БНР.

Кандидатът за министър председател и този за финансов министър изрично трансформират този кабинет в политически и то с доминация на Политическа партия, счита той.

Близост с Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ може да се откри, само че това не е задоволително, счита Светослав Малинов.

" Няма да се стигне до сформиране на държавно управление без „ Възраждане “ изненадващо да смени позицията си или без ПП-ДБ да зачеркне кабинета си. Това обаче наподобява невероятно ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР