Малко преди заветното влизане в групите на европейските турнири –

...
Малко преди заветното влизане в групите на европейските турнири –
Коментари Харесай

Сериозна финансова инжекция за ЦСКА и Локо Пд от УЕФА

Малко преди заветното влизане в групите на европейските шампионати – на тази фаза два от българските представители в Лига Европа – ЦСКА и Локомотив (Пловдив), отпаднаха. Третият прелиминарен кръг на втория по мощ шампионат в Европа се оказа непреодолимо затруднение за двата отбора.

След съдийски неточности и липса на шанс ЦСКА не съумя да се оправи със Зоря. Все отново присъединяване в Европа носи финансови приходи на алените.Сумата, която алените ще получат от УЕФА съгласно разпоредбите на Лига Европа, е 780 хиляди евро. Толкова се поставя за отборите, минали през първия и втория прелиминарен кръг и отпаднали в третия. Добавяйки към тях приходите от телевизионни права, които ще бъдат разпределени едвам в края на сезона, както и продадените билети, алените могат да доближат 1 милион евро като доход от Европа.

Локо Пд ще взема по-малко пари. В касата на пловдивчани ще постъпят 540 хиляди евро. Причината е, че носителят на Купата на България стартира с един кръг по-късно, непосредствено от втория квалификационен кръг. “Черно-белите “ отпаднаха след две минимални загуби от Страсбург.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР