Малко преди Румен Радев да приеме на консултации дамския екип

...
Малко преди Румен Радев да приеме на консултации дамския екип
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева на среща при президента Радев

Малко преди Румен Радев да одобри на съвещания дамския екип на ГЕРБ, постройката на Президентството напусна Кристалина Георгиева, заяви ПИК.

 

Управляващият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) излезе през парадния вход, пред който я очакваше конвой от два автомобила - лимузина и джип. Преди да влезе в кола, Георгиева помаха на публицисти.

 

Засега няма информация от президентството по какъв мотив шефката на МВФ се е видяла с Румен Радев преди консултациите. Най-вероятно обаче визитата й е обвързвана с желанието й да се кандидатира за втори мандат отпред на Международния валутен фонд.

 

Миналият петък от изказване на шефа на Българска народна банка Димитър Радев стана ясно, че България ще организира съвещания с европейските си сътрудници за обща позиция за номинирането й за ръководещ шеф. В телефонен диалог посред им Георгиева е удостоверила, че е подготвена да одобри номинацията, в случай че има поддръжка от членовете на фонда. 5-годишният мандат на българката в МВФ изтича след няколко месеца - през октомври.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР