Малко преди летните Олимпийски игри през 1972 година, Audi представя

...
Малко преди летните Олимпийски игри през 1972 година, Audi представя
Коментари Харесай

Audi 80 навърши 50 години

Малко преди летните Олимпийски игри през 1972 година, Audi показва първото потомство на модела 80, носещ кодовото наименование В1. Колата е основана като стилен седан от клас В, който бързо утвърждава позициите си на пазара и се трансформира в основен модел за немската марка през годините. Освен с доста продажби, моделът може да се похвали и с доста технологии, трансформирайки се в пионер в своя клас.
`Audi

Такива да вземем за пример са четирицилиндровият дизелов мотор TDI, както и Quattro системата със самозаключващ се централен диференциал, трансмисията с двоен съединител и задният състезателен диференциал. Други нововъведения включват петцилиндровият турбо мотор, първият RS модел и други.
`Audi

Когато се появява на пазара през 1972 година, компактният седан е с дължина от едвам 4.18 метра и междуосие от 2.47 метра. Теглото му е едвам 835 кг при базовия модел с две порти. На по-късен стадий се появяват познатите B2, именитите B3 и B4, а по-късно моделът заменя името 80 за А4, само че запазвайки номенклатурата B5, B6, B7, B8, B9 и напълно скоро чакаме да забележим и B10, преминавайки границата от над 13 милиона продадени бройки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР