Малко пръскащо лятно забавление за децата с ампутирани кости в Газа

...
Децата, събрани в летния лагер al-Qudra в Газа, се плискаха
Коментари Харесай

Децата, събрани в летния лагер al-Qudra в Газа, се плискаха щастливо в басейна, облекчавайки част от летните горещини и свързвайки се помежду си, както само децата умеят .

Беше и добра почивка от обичайната им рутина на лекари, терапевти и измервания – всички деца са с ампутирани крайници или имат вродена загуба на крайници.

Това е четвъртото лято, в което те успяват да дойдат в ал-Кудра, който е създаден специално, за да посрещне техните нужди от Палестинския фонд за помощ на децата (PCRF).

Присъстващите 120 деца имаха пълен график с планирани физически дейности и получиха пълна подкрепа по отношение на медицинска, социална и психологическа подкрепа, от която се нуждаят.

Според Hadil al-Saqqa, програмен координатор на PCRF за деца с ампутирани краища, летният лагер има за цел да укрепи и укрепи психическото и физическото здраве на децата с ампутирани краища и да покаже, че те могат да се насладят на развлекателни дейности, когато получат правилната подкрепа.

„Нашето послание е, че децата с ампутирани крайници са част от палестинското общество и се нуждаят от пространства и дейности, съобразени с тях, за да ги накарат да се почувстват включени“, каза ал-Сака.

Програмата предлага друга подкрепа за деца с ампутирани краища, включително летене в чужбина за поставяне на протези, организиране на необходимите операции и предоставяне на социална и индивидуална подкрепа.

Програмата не прави разлика между тези, които са загубили крайници в резултат на войни, вродени дефекти или злополуки. През последните години зачестилите израелски нападения срещу ивицата Газа доведоха до повече хора с ампутирани крака.

Според PCRF 20 деца са станали ампутирани, когато израелските сили откриха огън по палестински протестиращи през 2019 г.

„Децата с ампутирани крайници са малък пренебрегнат сектор, така че ние се опитваме да бъдем приобщаващи [и предлагаме] дейности като водни спортове, изкуства и екскурзии до места като археологически обекти в Ивицата Газа,“ каза ал-Сака.< /p>

„Това им дава увереност и изгражда характера им. Освен това укрепва връзките им помежду си, което ще им помогне да се справят с трудностите.“

РекламаРеклама
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР