Малко повече от три години, след като напусна Атлетико (Мадрид),

...
Малко повече от три години, след като напусна Атлетико (Мадрид),
Коментари Харесай

"Атлетико" и "Челси" се разбраха за Диего Коща, нападателят се връща в Мадрид срещу 57 млн. паунда

Малко повече от три години, откакто напусна " Атлетико " (Мадрид), с цел да се причисли към " Челси " Диего Коща ще се завърне при " дюшекчиите ". Двата клуба реализираха сделка за трансфер на 28-годишния нападател, на стойност 57 млн. паунда, осведоми Sky Sports News. Минути, откакто британският информативен колос заяви за договорката, " Атлетико " удостовери, че ще притегли Коща.
Principio de acuerdo con el @ChelseaFC_Sp para el traspaso de @DiegoCostahttps://t.co/evybRBQWYY
— Atlético de Madrid (@Atleti) September 21, 2017

" Нашият клуб и " Челси " реализираха сделка за нападателя Диего Коща. Той получи позволение да пътува до Мадрид, с цел да мине медицински прегледи и да завърши своя трансфер ", гласи известието на " дюшекчиите ".

Коща мина в " Челси " през лятото на 2014 година против 32 млн. паунда, а в този момент сините от Лондон ще завоюват близо два пъти повече. Според Sky Sports News " Атлетико " ще заплати 48 млн. паунда незабавно и още девет под формата на бонуси.

Той имаше голяма заслуга за купата на " Челси " през предишния сезон, завършвайки като водещ изпълнител на тима с 20 гола. С попаденията си той донесе общо 15 точки на тима, повече от всеки различен състезател в състава. След края на сезона обаче мениджърът на сините Антонио Конте уведоми футболиста, че не влиза в проектите му.
WATCH: @Atleti agree deal to sign Diego Costa from @ChelseaFC in January. More on #SSN. pic.twitter.com/2jofKti4yv
— Sky Sports News (@SkySportsNews) September 21, 2017

Коща сега е в Бразилия, откакто отхвърли да тренира с втория тим на " Челси " и се готви самостоятелно с фитнес треньор.

Трансферният прозорец затвори в края на август, а " дюшекчиите " сега са под възбрана да осъщестяват прехвърляния, тъй че Коща ще бъде картотекиран едвам през януари 2018 година

Нападателят има 94 мача и 43 гола за " Атлетико ", където игра сред 2010 и 2014 година Завръщането му в Испания е положително пристигнало и за националния тим, откакто Коща ще може да бъде пред погледа на селекционера Хулен Лопетеги. Роденият в Бразилия футболист, се надява да попадне измежду избраниците на експерта за международното състезание в Русия следващата година.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР