Малко повече от седмица, след като един от тестовите самоходни

...
Малко повече от седмица, след като един от тестовите самоходни
Коментари Харесай

Забавят тестовете на самоходни автомобили след катастрофата на Uber

Малко повече от седмица, откакто един от тестовите самоходни коли на Uber удари и умъртви пешеходец в Аризона, държавното управление на Съединени американски щати и софтуерните компании започнаха да премислят бързото разрастване на тази технология, на фона на редица опасения, че тя към момента не е достигнала стадий, в който може да излезе на публичните пътища.

Още в понеделник, губернаторът на Аризона Дъг Дюси е издал възбрана самостоятелните коли на Uber да се движат по публичната пътна система на щата, заявявайки, че е " доста угрижен от полицейско видео, показващо по какъв начин един от колите на компанията удря и убива пешеходец в Темпе”. Към момента възбраната е ориентирана единствено към Uber, само че това е знаково, като се има поради, че Дюси постоянно е приветствал сходни проби. Той даже одобри по-либерална регулаторна рамка в сферата.



От държавния департамент, който дава отговор за моторните транспортни средства, оповестиха, че Uber са се съгласили да прекратят тестванията без никакви възражения. Настоящото резрешително за осъществяване на проби изтича на 31 март и от компанията не считат незабавно да прави нови действия за неговото удължение. Във вторник, представител на Uber разгласи, че компанията " реши да не кандидатства за ново позволение с разбирането, че нашите самоходни коли няма да работят по публичните пътища в близко бъдеще ".

В писмото си до основния изпълнителен шеф на Uber Дара Хосровшани, Дюсе декларира, че стопира тестванията за самоуправление на компанията до по-нататъшно съобщение, като обръща внимание, че злополуката " повдига доста въпроси за способността на Uber да продължи тестванията си в Аризона”.

Междувременно, във вторник, производителят на компютърни чипове Nvidia, който доставя компютърна технология за самоуправляващите се коли на Uber, спря своите проучвания в региона.

Бостън пък възвърне привилегиите на два стартъпа - nuTonomy и Optimus Ride – които вършат проби със самоходни коли, откакто направи обзор на ограниченията им за безпасност и реши, че те са в сходство с градските стандарти.

В същото време основният изпълнителен шеф на Waymo, дивизията на Гугъл, която дава отговор за развиването на самостоятелни технологии, съобщи през уикенда, че техните разработки биха се справили в идентична обстановка с тази, в която автомобилът на Uber се провали, а на кръгла маса с кореспонденти във Вашингтон президентът на Lyft - Джон Зимър - съобщи, че аварийният водач би трябвало да е в положение да предотврати злополуката.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР