Малко повече от месец остава до Коледа. Семейни събирания, елха,

...
Малко повече от месец остава до Коледа. Семейни събирания, елха,
Коментари Харесай

Да изпревариш Коледа

Малко повече от месец остава до Коледа . Семейни събирания, елха, празнични софри, светлина, отмора от работа – всички обичаме тези няколко дни, които съчетават в себе си празничен безпорядък, домакински уют и успокоение.

Тогава обаче идват и стресът от подготовката и най-много трескавото пазаруване на дарове – за родителите, за половинката, за братя и сестри, деца и племенници, за най-близките другари. Всъщност, точно избирането на хубави дарове за хората, които са ни най-важни, в период от няколко дни, е един от главните причинители на стрес. 

Най-сигурният и елементарен метод да успокоим цялото това напрежение, е като помислим овреме за празничните покупки. През ноември е идеално време да стартираме да планираме, да пазарим и да поръчваме онлайн. Ето и няколко потребни съвета за навременна подготовка за Коледа.

Направете лист на хората , за които ще подарявате дарове. Така най-лесно ще се насочите към съответни разновидности за покупки. На колегата, на децата, на родителите и от двете страни, братя и сестри и техните деца. И на околните другари, с които сигурно ще се съберете около празниците. А за какво не и на сътрудниците, с които сте построили другарства.

Когато съставите лист на хората, можете към всеки от тях да си отбележите хрумвания за подарък . И с цел да е по-лесно при търсенето след това, добре е да имате повече от една хрумвания. Практични разновидности - като чанти, портфейли, ваучери за козметика; приятни разновидности -  като СПА отмора за индивида или фамилията, билети за концерти и фестивали. А за какво не и попълнение към уредите - стереосистема или грамофон, или хубави попълнения в заниманията – комплекти за лов на риба, първокласни игри като шах, табла или някоя нова настолна игра, хубави издания на книги или плочи. Възможностите са пред вас, изключително, когато познавате околните си и знаете по какъв начин да ги зарадвате.

Сега, когато имате лист на хората, знаете какво бихте подарили на всеки от тях, е значимо да извършите баланс на бюджета си за дарове на фона на приходите за месеца. Така може да се окаже, че в случай че се колебаете сред две благоприятни условия за подарък на някой от вашите близки, можете да изберете по-практичната или тази, която ще ги накара да се почувстват специфични. Или да вземете на племенниците по една играчка, вместо да вземем за пример по играчка и книга.

Ако при деликатен план на средствата прецените, че можете да прехвърлите бюджета си, можете да се възползвате и от от УниКредит Къснюмър Файненсинг , дъщерно сдружение на УниКредит Булбанк, което сега е с отлични условия. Можете да кандидатствате за потребителски заем елементарно, бързо и без такса за сума сред 500 и 75 000 лв..

Заявявате, получавате утвърждение и сумата е по сметката ви напълно цифрово, през мобилното приложение на Булбанк Мобайл. Тази алтернатива е извънредно комфортна, в случай че сте решили да действате бързо, преди най-хубавите оферти в магазините да стартират да изчезват скоростно, хотелите да са заети на най-удобните дати, опашките в моловете да станат километрични, а паркингите им, претъпкани от колите на всички, чакали промоциите в последните дни преди празниците.

Изборът на магазини е значима точка от проекта. Знаете какво и на кого ще подарявате, както и бюджета за коледни дарове и остава да сведете до допустимо по-малко другите магазини и уеб сайтове. Ако съумеете да купите всички дарове от един или два магазина, ще имате удобството да получите повече артикули едновременно. Така ще платите по-ниска цена за доставка на другите продукти (ако има такава), а и ще загубите по-малко време, сортирайки и разглеждайки артикули в разнообразни търговски обекти, които са и в разнообразни точки на града. Все отново времето е най-ценният ни запас.

Друга обстановка, при която заделянето на по-солиден бюджет по-рано преди Коледа е, в случай че решите да подарите на себе си и колегата си пътешестване в чужбина , изключително в случай че желаете да съчетаете пътуването с посещаване на някой от оповестените към този момент огромни концерти следващата година или летни фестивали. Едно е да се разноските на сантиментален дълъг уикенд до Париж или Прага, само че за какво и да не го съчетаете с концерт да вземем за пример? А и в този момент, дълго преди празниците към момента има по-евтини самолетни билети, билетите за концертите не са разпродадени, а местата в хотелите за съответните дати към момента не са запълнени.

В този смисъл, чакането за коледни понижения в последния миг може да се окаже подвеждаща концепция, която да  ви принуди да се състезавате за най-хубавите оферти, най-хубавите дарове, най-хубавите места, а в случай че ви изпреварят, занапред да би трябвало да променяте проектите и концепциите. Със сигурност нямаме потребност от този непотребен стрес, нали?

Така че, дано да отговорим на въпроса най-горе – да, в този момент е повече от уместно да помислим за коледните покупки. Особено, когато знаем, че можем да се доверим и на финансов сътрудник за това.

*Материалът е осъществен с поддръжката на УниКредит Булбанк и УниКредит Къснюмър Файненсинг.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР