Малко повече от два месеца след наводненията в Карловско, когато

...
Малко повече от два месеца след наводненията в Карловско, когато
Коментари Харесай

В карловските села още чакат парите от даренията, а нужда от тях има

Малко повече от два месеца след наводненията в Карловско, когато институциите дадоха обещание помощ на живеещите там, разбираме за съществуването на голям брой проблеми. Става ясно, че обещаната безвъзмездна геодезическа активност би трябвало да бъде поета от жителите в наводнените региони. А детската градина, която сами са възстановили в Каравелово, ще бъде затворена и децата ще бъдат пренасочени към прилежащо село.
Прочетете още
Очакваме след писмата, които сме изпратили до институциите, да има положителна реакция. Това изясни пред БНР Ани Иванова от Инициатива за възобновяване на Каравелово.

„ Основният проблем е, че единствено ни се дават обещание. Трябва непрекъснато да настояваме, да се обръщаме с апели към медиите. Връзката се къса при локалната власт. Влизаме в обаян кръг. Получаваме уверения от по-висшите институции, само че общината не подхваща дейности. Ние би трябвало да плащаме за всяка една услуга “.

Все още не сме получили нищо от даренията, насъбрани в общинската сметка, съобщи тя.

„ Те към момента не са разпределени, а ние сме в извънредно затруднено положение. Общината не направи специфична дарителска сметка, тя даде своята. Имаме опасения по отношение на действителната сума, която се е събрала до сегашния миг. Богдан, Каравелово и Слатина са потърпевши. Към тях бяха доведени и други. Това докара до нови огледи и сформиране на комисии. Този експертен съвет не е публичен. В него има държавни чиновници и кметове на обитаеми места, само че локалните поданици са доста малко “.

Детската градина в Каравелово е наоколо до реката, само че градивно не е доста потърпевша, изясни Ани Иванова.

„ Вече е изчистена. Необходимо е подсилване и козметични поправки по постройката. Имахме увещание, че има по какъв начин да бъде възобновена или ще бъде издигната нова. На 27 октомври обаче общинския съвет взе решение да я закрие. Няма дефинитивно мнение по отношение на градивната й устойчивост. Децата би трябвало да вървят в Богдан. Надяваме се,че ще успеем да я спасим, тъй като до момента има единствено решение на общинския съвет “.

И сега има сеч на дърва наоколо до едно от поройните дерета, алармира тя и изясни, че жителите разполагат със фотоси и координати.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР