Малко повече от денонощие остава до момента, в който Великобритания

...
Малко повече от денонощие остава до момента, в който Великобритания
Коментари Харесай

Великобритания в навечерието на Брекзит

Малко повече от денонощие остава досега, в който Англия публично ще напусне Европейски Съюз. Всъщност тематиката за напускането продължава да разделя британците и да всява ужас измежду оставащите в Общността 27 страни. Причината - множеството неясноти най-много за бъдещето на бизнеса.

Брекзит е на финалната права. Дългото очакване най-сетне е на път да завърши. След малко повече от 24 часа, след 47 години участие и 3 години и половина след референдума този безпрецидентен развой и двете страни направиха нужното, с цел да не се стигне до сюжет от вида скок в бездната, с цел да се предотврати хаоса и шока от смяната, по тази причина и процесът продължи толкоз дълго. Затова и през днешния ден британците са спокойни преди историческия ден. Почти по нищо през днешния ден в центъра на английската столица не проличава, че такова огромно събитие следва и то толкоз скоро.

Казва се Стив Брей, само че е по-известен като " Човекът спрете Брекзит ". Повече от три години съвсем няма ден, в който да не изрази недоволството си от напускането пред английския парламент.
Стив Брей, деятел: Как е допустимо да е 21-ви век, а ние да се забъркаме в такава каша? Брекзит няма да донесе нищо положително нито на Англия, нито на Европейски Съюз.
Но ден преди развода, английските ръководещи нямат време за протестиращи. Борис Джонсън и външният министър Доминик Рааб разговаряха с американския държавен секретар Майк Помпео. Самият той съжали, че няма да бъде в Лондон в самия ден на напускането и изрази оптимизъм за бъдещите търговски връзки сред Лондон и Вашингтон.
Майк Помпео, държавен секретар на Съединени американски щати: За нас Обединеното кралство ще бъде измежду най-важните бизнес-партньори. Винаги е било по този начин, а в идващите месеци и години ще работим още по-добре дружно.
Отсам Ланамша не са оптимисти.

Мишел Барние, основен договарящ от европейска страна за Брекзит: Няма причина да се радваме за Брекзит. Както всеки бракоразвод, и този беше сложен и мъчителен. Англия ще остане сама, а ние ще бъдем лишени от нейните стопански и разследващи благоприятни условия. Но това е техният избор и единственото, което можехме да създадем, беше да се погрижим най-малко да има съглашение.
31 януари в действителност е единствено началото на втората част от договарянията сред Лондон и Брюксел - тази за бъдещите търговски връзки, а амбициозната цел на английското държавно управление е те да приключат до края на годината.
Юлиан Попов, анализатор: Няма някакви безредици. Не се отразява нито в новините, нито в диалозите с хората. Никой не обръща изключително внимание. Големите диспути, огромните пристрастености бяха преди година, преди две, по време на референдума, само че в този момент към този момент всичко е решено и остава един развой, който е дълъг, административен и по тази причина доста отегчителен и евентуално по тази причина никой не се вълнува от цялата история. По сложната част стартира, тъй като би трябвало да се договорят съответните елементи на взаимоотношенията на Англия с Европейски Съюз - във всяко едно отношение - дали става въпрос за търговия, за пътешестване, за задгранични европейски студенти във Англия. Още по тематиката След Брекзит: Какво следва?
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР