Малко под 500 хиляди абонати в страната са без ток,

...
Малко под 500 хиляди абонати в страната са без ток,
Коментари Харесай

Под 500 хиляди абонати в цялата страна са без ток

Малко под 500 хиляди клиенти в страната са без ток, разгласи на брифинг министърът на енергетиката Румен Радев.  По думите му цифрата не е била такава сутринта, а съвсем двойно повече.

„ Сутринта бяха към 800 хиляди клиентите “, посочи министърът. 

„ Към 17.00 ч. на практика всички проблеми в мрежа " Високо напрежение “ са отстранени от над 20-те наранени непосредствено подстанции.

Във всяка една все още имаме постоянна съгласуваност и зареждане и застраховане на мрежите под тях. Ситуацията с мрежите на приблизително и ниско напрежение са тежки. Там продължава да е комплицирана ситуацията ", сподели Радев.

„ 778 обитаеми места, с общо 300 хиляди клиента, в ЕРМ Запад са наранени “, добави министърът.

„ В тези комплицирани часове работят стотици, да не кажа хиляди, както от систематичния оператор, по този начин и от електроразпределителните сдружения, са на терен. Нека да отдадем заслуженото към всички сътрудници, които работят още на открито. Говоря за над хиляда индивида “,

„ Най-засегнати са Благоевград, Видин, Враца, Монтана, Перник, Софийска област, Плевен, Ловеч, Кюстендил. В ЕРМ Юг местата без ток са 55. Най-сериозно е ситуацията в Стара Загора, Хасково и Сливен. В ЕРМ Север в 779 места има повреди. Над 430 обитаеми места са електрозахранени в границите на днешния ден “, изясни той.

„ Топлофикация София “ все още има малко наброй повреди, това са към 600 абонатни станции, в регионите на ж.к. „ Надежда “ и в региона на бул. „ Данаил Николаев “, посочи енергийният министър.

Газопреносните сдружения нямат проблеми.

26 ноември 2023, 16:05

Повече от половин милион семейства в страната са без ток


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР