Малко под 30 000 са продадените билети за финала за

...
Малко под 30 000 са продадените билети за финала за
Коментари Харесай

Лигата отчете малко под 30 000 продадени билета за финала между "Славия" и "Левски"

Малко под 30 000 са продадените билети за финала за Купата на България сред " Славия " и " Левски " (4:2 след дузпи). Точният им брой е 29 779, разгласи генералният управител на Професионалната футболна лига (ПФЛ) Атанас Караиванов пред " Дневник ".

От тях по-малко от 900 са били продадени за секторите с последователите на " Славия ", посочи той.

По думите му на мача сигурно е имало над 30 000 фенове, защото са били позволени деца от школата на белите, а по всяка възможност е имало и хора без билети. " В бранш Б пътеходите бяха цялостни. У нас е част от страстта да вървиш на футбол, на спектакъл, на кино без пари ", сподели Караиванов.

Въпреки това той уточни, че не е реализирана задачата, за която с сътрудниците му се надяваха - мачът да задмине по посещаемост финала сред ЦСКА и " Монтана " преди две години. Тогава на " Васил Левски " имаше близо 34 000 последователи.

" Прогнозирам отлив на аудитория, ясно е за какво. Хванахме последния прилив ", сподели Караиванов. И насочи вниманието към неналичието на триумфи при ЦСКА и " Левски ", които дефинира за " основополагащи клубове ". " Мъчно ми е, че те останаха без титли този сезон. "

Фотогалерия: Дълго чаканият празник на "Славия " и следващият призрачен сън за "Левски " >

Генералният управител на ПФЛ подчертава върху това, че е имало огромна готовност за посещаване на финала. " Първо свършиха билетите за секторите А и В, което значи, че хора, които по-рядко вървят на мачове, са желали да гледат обичания си тим. Малко им би трябвало да се възпламенят, само че клубовете би трябвало да работят с тях. "

И добави: " Не желая да недооценявам или преувеличавам ролята на лигата като уредник. Много другари и познати ми се обадиха след мача, в това число и от управлението на БФС, и ни поздравиха. Мачът мина обикновено и без произшествия. "

Караиванов сподели, че в последните години е имало вълнуващи финали за купата при висок интерес. " Имахме шанса да се класират тимове, към които има огромен интерес. Не мисля, че тази година ще има по-значим мач ", съобщи той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР