Малко по-високи, в сравнение с вчера, са минималните температури днес,

...
Малко по-високи, в сравнение с вчера, са минималните температури днес,
Коментари Харесай

Опасност от поледици в Северозападна България през нощта

Малко по-високи, спрямо през вчерашния ден, са минималните температури през днешния ден, в интервала от минус 10° до 0°. В София, след минус 11°, тази заран беше минус 7°. Максималните температури през днешния ден ще бъдат сред 5° и 10°, в София – към 4°. Ще духа слаб, в североизточните и планинските региони, както и по Черноморието – сдържан югозападен вятър. Облачността ще продължи да усилва и в края на деня на обособени места в Западна България ще има слаби превалявания от дъжд и влажен сняг.

И през ще има слаби превалявания, в множеството региони от дъжд, а в Северна България и високите полета в Западна - от сняг, в Северозападна България има условия за формиране на поледици. Минималните температури на следващия ден ще бъдат сред минус 2° и 3°, на морския бряг - от 3° до 7°, а оптималните - сред 4° и 10°, в София – към 2°, в композиция с сдържан, в северните и източните региони - мощен вятър от запад-северозапад. През деня облачността ще понижава и след обяд в по-голямата част от страната ще бъде слънчево.

На морския бряг още преди обяд облачността ще се раздра до най-вече слънчево. Ще бъде прохладно, с краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 6° и 9°.

И в планините сутринта облачността ще е забележителна и на обособени места в масивите от Западна България към момента едва ще превалява сняг. След обяд и там ще доминира слънчево време. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - мощен вятър от запад-северозапад, а оптималните температури в курортите още веднъж ще паднат под нулата.

В сряда ще бъде най-вече слънчево, само че в четвъртък и петък ще има региони с валежи от дъжд. Затоплянето ще продължи, само че няма да засегне регионите с по-трайни мъгли. В събота следва внезапно и значително захлаждане и превалявания от сняг.

Според по-дългосрочните прогнози, в неделя преваляванията ще спрат и през идващите дни още веднъж ще бъде най-вече слънчево. Очакванията са през множеството дни до края на януари температурите да са по-високи от климатичните правила. Голяма възможност за ново захлаждане и сняг има в края на месеца.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР