Малко по малко през последната година компаниите примамват служителите си

...
Малко по малко през последната година компаниите примамват служителите си
Коментари Харесай

Дистанционната работа намалява парниковите емисии - но при поне 2-4 дни вкъщи

Малко по малко през последната година фирмите примамват чиновниците си в офисите след края на локдауните през пандемията и разпоредбите за обществено разграничаване.

Тези примамки започнаха обаче да се усещат повече като напън, изключително в огромните софтуерни компании, където от края на рестриктивните мерки, наложени поради пандемията, бяха оповестени няколко кръга на съкращения на работни места, написа ДПА. 

По-рано този месец основният изпълнителен шеф на Amazon Анди Джаси предизвести чиновниците си, че " евентуално няма да стане ", в случай че откажат да работят в офиса най-малко три дни седмично. 

Гугъл, Meta и X по-рано към този момент споделиха на чиновниците си да отвикват от работата от у дома и да се насочат към нещо по-близо до активността от преди пандемията. 

  
Служителите, които се усещат добре, работейки от у дома по-голямата част от седмицата, обаче имат някои оръжия на свое разположение, с цел да отвърнат на натиска на шефовете си. 
Според резултатите от изследване, оповестено от Сборника на Националната академия на науките (PNAS) на Съединени американски щати " отдалечено работещите " създават " по-малко от половината излъчвания на парникови газове от работещите в офиси ". 

Това се дължи на " фактори като пътуването от предградията до центровете на градовете и битовото потребление на сила ", които се повлияват от това какъв брой хора пътуват до и от работа и какъв брой постоянно. 
   
Служители, които работят " изцяло отдалечено " могат да допринесат за понижаване с 54 % на парниковите излъчвания на човек, най-много поради по-малкото сила, употребена за офисите ", показват специалистите, отпред с инженера от университета " Корнел " Янцю Тао. 
  
Докато обаче два до четири дни отдалечена работа могат да доведат до спад на излъчванията с " до 29 % ", ограничението на отдалечената работа до единствено един ден седмично може да намали излъчванията едвам с 2 %, съгласно екипа, част от който е и Лунци Ян от " Майкрософт " (Microsoft). 

" Един ден работа от у дома не е от изгода поради компенсиращи фактори ", означават специалистите.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР