Малко ни е скучно. В последните години чакаме нещо революционно

...
Малко ни е скучно. В последните години чакаме нещо революционно
Коментари Харесай

BMW M850i не е от колите, които впечатляват със сдържаност и добро възпитание

Малко ни е скучно. В последните години чакаме нещо революционно да се случи в света на колите и електрическите автомобили да навлязат в задоволително огромна степен в приложимост, тъй че действително да стартираме да виждаме изгодите от тях в всекидневието си. Чакаме момента, в който те ще имат по-голям пробег с едно зареждане, инфраструктурата ще бъде широкодостъпна, въздухът в градовете ще бъде по-чист, а ние ще можем да се възползваме от всичко, което електрическите автомобили дават обещание - по-лесна поддръжка, по-евтино пътешестване, по-чиста околна среда.

По всичко проличава, че до момента в който стигнем до този миг ще би трябвало да изтече много вода, а чакането стартира да ни отегчава. Имаме потребност от пикантен червен пипер в тиквената си крем чорба, с цел да не заспим на масата. Например нещо с 4.4-литров V8 туин-турбо бензинов мотор и мощ от 530 к.с. Нещо като последното BMW M850i xDrive.

Срещнахме го в тил в под земята паркинг и останахме впечатлени от ниската му стойка, необятното купе и сивата матова багра. Трябва да признаем, че матовият свършек не е нещо, което ни впечатлява в колите по принцип, само че тук е доста на място, тъй като кара M850i да наподобява като студена, сериозна и безкомпромисна машина, каквато в действителност този автомобил е.
 Снимка 597368

Заобикаляйки го в профил, забелязахме, че пред нас е Gran Coupe версията с четири порти, които по никакъв метод не нарушават привлекателната и нападателна визия на колата - просто я вършат по-практична. Приветстваме това.

Впечатляваща е и дължината на предния похлупак, който дружно с ниския профил на купето карат колата да наподобява като патрон изстрелян от дулото на револвер, даже когато е добродушно паркирана на едно място. Трябва да признаем, че не е най-красивата кола, която сме виждали, изключително откъм гърба, само че сигурно визията е грабваща и вълнуваща.

ЦЕЛТА ПРЕДИ ВСИЧКО

Това е и главната цел на BMW M850i - да бъде трогателен и огромен автомобил, подобаващ за дълги пътувания с магистрални скорости, бързи завои и спортно чувство зад кормилото. При това с ангажимента, че вътре има задоволително място за четирима възрастни, достъп до задните седалки имат освен златни медалисти от надпревари по йога, а багажникът събира доста повече от два сака, тъй че няма да се постанова да си купувате облекла, когато стигнете до крайната си дестинация.

Нека бъдем почтени, страстите, които дават двувратите спортни коли са нещо, за което си коства да се мечтае, само че с тези коли мъчно можете да отидете на отмора, просто тъй като са доста изискващи.

Налага се да преценявате по кои улици минавате, би трябвало да избягвате легнали служители на реда, тъй като са извънредно ниски, а багажникът им е задоволителен за малък пазар и кутия с пица, само че нищо повече от това. Не е за занемаряване и обстоятелството, че с тях забравяме за приятелите си, тъй като комфортът откъм гърба е съпоставим с този, който оферират някои полицейски арести.
 Снимка 597370

В 850i комфортът на предните седалки е репликиран откъм гърба. Там също има централна подпора и уединението на две индивидуални кресла. Обитателите им имат опция да настроят температурата по собствен усет, без да се преценяват с желанията на другите трима в колата.

Ако пък уединението от ниския черен таван и обгръщащите ви седалки не е задоволително, на ваше разположение са странична и странични електрически щори. Шофьорът също има опция да ги пуска и прибира посредством бутон, ситуиран при копчетата за събаряне на стъклата.
 Снимка 597367

Отпред всичко е ясно. Висококачествени материали, лъчение, ергономия и всичко останало, което сме привикнали да виждаме на борда на BMW. Особено ни харесва това, че макар цялата цифровизация, баварците резервираха огромна част от класическите физически бутони, с които по този начин сме привикнали.

Така да вземем за пример, към момента можем да програмираме бутоните с числа от 1 до 9 и да ги превърнем в директен път до функционалност по наш избор. А в случай че инцидентно сме не запомнили какво сме запаметили, просто е належащо да доближим с пръст бутона и на екрана излиза текстова подсказка. Оценяваме високо всевъзможни благоприятни условия за опростяване на комплицираните менюта на модерните мултимедийни системи.
 Снимка 597375

Харесва ни и опцията да изберем сами по какъв начин да работим с електрониката - посредством огромния тъчскрийн екран, или посредством iDrive джойстика и бутоните към него, които намираме за изключително комфортни, когато дясната ни ръка си почива на тапицирания с кожа двукрилен подлакътник.

И тук, сходно на доста от върховите модели на BMW разполагаме с опция за ръководство на част от функционалностите посредством жест с ръка във въздуха, само че ние продължаваме да не разбираме какво ни дава тази екстра, в случай, че в кола всичко е безусловно на една ръка разстояние. Все отново признаваме, че е впечатляващо.

Махаш встрани и песента се сменя, правиш кръгово придвижване с пръст във въздуха надясно и звукът се усилва. Проблемът е, че макар че не сме италианци и живеем с мисълта, че не вършим доста жестове с ръце, до момента в който приказваме, мултимедията на M850i от време на време разчиташе такива и сменяше радиостанцията, без да сме го желали от нея. Хубавото е, че системата може да се изключи, в случай че ви нервира.
 Снимка 597371

ИЗБУХЛИВ ХАРАКТЕР

СУХАТА ИНФОРМАЦИЯ
Модификация : M850i xDrive Gran Coupe Работен размер :4395 куб. см. Мощност : 530 к.с. Въртящ миг : 750 Нм Ускорение : 3.9 сек. до 100 км/ч Максимална скорост : 250 км/ч Среден разход WLTP: 10.9 л/100 км Трансмисия : 8-степенна автоматична Базова цена : 208 400 лева.
BMW M850i не е от колите, които впечатляват със въздържаност и положително образование. Ако колите бяха гости в нощен бар, тази кола е сдържаният огромен мъж с коженото яке в дъното, чиито нерви не трябва да изпробваме. Или най-малко в случай че нямаме срещу някоя щека за билярд да бъде счупена в гърба ни. Разгръщането на мощността е незабавно и избухливо, а с помощта на системата за двойно задвижване на колелата xDrive, огромното купе се реалокира в пространството незабавно.

Най-хубавото е, че за разлика от електрическите автомобили, тук има и фанфари. Заради размерът на мотора и броя на цилиндрите, цялото купе се заклаща странично при подаване на газ на място, като че ли ни споделя " добре, че ме държиш, че другояче ще ги смачкам ". Ауспухът издава пълнозвучен и много състезателен тон, който способства за цялото чувство от колата.

Винаги ни е липсвало, когато другояче мощен и бърз автомобил е притеснително спокоен. Харесваме тази липса на стеснителност в M850i. Харесва ни и това, че се движи като по релси и не се усеща като тежка лимузина на пътя. Общо взето без значение с каква скорост се движите, завоите се преодоляват с лекост, даже и без да се постанова десетките системи за сигурност да се намесват.

И това е резултат от отлично настроено окачване, невисок център на тежестта и прогресивна кормилна рейка, която най-общо казано се грижи за това с малко придвижване на кормилото гумите да се завъртат доста, което улеснява даже аматьорските ни опити за динамично и " спортно " шофиране.
 Снимка 597373

Въпросната екстра оказва помощ и при паркиране, тъй като M850i е значителен автомобил и без нужните асистенти и технологии, паркирането му в града би било много неприятно прекарване. Ние проблеми не усетихме - помагаха ни камери, радари, звукова сигнализация и графики, показващи ни траекторията на колата.

И всичко това не е глезотия, а нужда, тъй като поради дизайна на купето, нямаше по какъв начин да разчитаме на задното стъкло, чиято форма и позиция не оказва помощ доста при паркиране.
 Снимка 597374

Може да : бъде доста избухлив Не може да : бъде посредствен Липсва му : задно предаване
Когато върнахме тестовото BMW M850i си дадохме сметка за две неща. За близо 600 километра с него, по този начин и не се сетихме да пуснем режим " Sport ". Карахме на " Normal " от самото начало и не ни липсваше безусловно нищо. Скоростта се реализира незабавно, ускорението е убийствено, звукът е настръхващ, 8-степенната автоматизирана скоростна кутия сменя незабавно - от какво повече имаме потребност?

Втората равносметка е, че най-малко за нас това е най-хубавата " осмица ". От M8 в действителност нямаме потребност, тъй като я намираме за малко прекомерна и прекомерно " спортна " за това, което един Grand Tourer автомобил би трябвало да бъде съгласно нас. Тя по-скоро е за хора, които държат да имат най-мощната и скъпа версия на модела, а като приказваме за пари, разликата не е дребна - 255 000 лева за M850i против 313 000 лева за M8.
 Снимка 597369

BMW M850i Gran Coupe е огромен автомобил за дълги пътувания, предлагащ комфорт, разкош и адреналин за четирима. Това е автомобил, който всякога бихме избрали пред самолета, най-малко за дестинации до 1000 км. Заради чувството и увереността, които ни дава, както и поради удоволствието от това да опитомиш толкова много коне и да повярваш, че за това са виновни шофьорските ти умения, а не десетките компютри в колата.

Е, извънградският разход от към 14 л/100 км не е нещо, което в наши дни би минало за достижение, само че пък резервоарът е огромен и прекъсването на бензиностанцията може да се комбинира с чаша кафе. А в случай че парите за гориво са от голяма важност, то това несъмнено не е вярната кола. Тук от голяма важност е единствено да не ни е скучно зад кормилото. Най-малкото, което можем да кажем, е че досада там не усетихме и за секунда.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР