Малко неща са непреходни в този свят. Човешката глупост е

...
Малко неща са непреходни в този свят. Човешката глупост е
Коментари Харесай

Тест драйв, Opel Astra и смисълът на това да си обикновен

Малко неща са непреходни в този свят. Човешката нелепост е едно от тях, другото е Opel Astra. Тя е с нас от толкоз доста време, че я одобряваме за част от фона, където стои ненатрапчиво, само че стабилно от три десетилетия.

От началото на 90-те до момента от модела са създадени пет генерации, само че Opel брои за начало на модела първия Kadett, който се появява още през 1962 година

През всички тези години Kadett и Astra се свързваха с благонадежден и скромен автомобил, подготвен да прави работа и да е прелестен сателит в всекидневието на своя притежател. Толкова.

СУХАТА ИНФОРМАЦИЯ

Модификация: Opel Astra 1.2 Turbo
Работен размер: 1199 куб. см.
Мощност: 145 к.с.
Въртящ миг: 225 Нм
Ускорение: 9.4 сек. до 100 км/ч
Максимална скорост: 220 км/ч
Среден разход: 4.3 л/100 км
Трансмисия: 6-степенна механична
Базова цена: 52 200 лева
През 2019 година Astra продължава да бъде все по този начин удобен и пестелив автомобил, който не се стреми да бъде занимателен. И не е.

Фейслифтът на модела бе показан преди дни във Франкфурт, а ние имахме опцията да го покараме и да се убедим в горното. Ето по какъв начин продължава историята.

ИКОНОМИЧНОСТТА Е ТУК

Всичко към новия Opel Astra се върти към пониженото тегло и икономичните мотори. С ниското тегло се разбираме добре - то обезпечава по- " живо " чувство зад кормилото и спомага за понижаване на разхода на гориво. А и е все по-рядко срещано събитие в модерното автомобилостроене.

А да е лека една кола не е грях, а предимство. Това я прави по-пъргава, по приятна за каране, понижава условията за окачването й, което пък го прави по-евтино за поддръжка. Дотук доста добре, Opel.

Икономичните мотори също са плюс, въпреки че от много време да наречеш един мотор пестелив, е възпитаният метод да го заклеймиш като отегчителен. Но дано не забравяме това, което написахме нагоре - Astra не се пробва да е занимателна.

Двигателите са три, само че се оферират в няколко разновидности на мощността, като най-мощният вид разполага със 145 к.с. Нито един от тях няма четири цилиндъра, тъй като акцентът пада върху разходът на гориво и... нездравословните излъчвания.

Ако сме почитатели на екологията и се възбуждаме от числа, то идната информация е за всички нас - дизеловите мотори с механична скоростна кутия на Astra изпускат под 100 грама на километър въглероден диоксид в атмосферата. Секси, нали?

Opel Astra получава точки и за дизайна. Факт е, че фейслифтът е съвсем идентично копие на последното потомство, само че също по този начин е реалност, че Astra наподобява добре. Без да не помни, че въпреки всичко е един стилен фамилен хечбек и нищо повече, има задоволително темперамент, с цел да ни накара да се обърнем и да я погледнем, отдалечавайки се от нея на паркинга.

Оказва се, че да е елементарен един автомобил, въобще не е неприятно. Лошо ли е да се качиш в колата си и просто да потеглиш - нищо в нея да не те натоварва, да стопираме на бензиностанция главно за кафе, а полярните мечки да харесват фотографията й във Фейсбук? Отговорът е явен.

НЕ НА ИЗТРЪПНАЛИТЕ КРАКА

Може да: те заведе от А до Б
Не може да: те накара да настръхнеш
Липсва му: спортна версия
И интериора нищо няма да ни липсва. Плюс седалки, които са създадени взаимно с немски специалисти по ергономия. Приравнено към всекидневието ни, това значи, че гърбът е добре позициониран, а краката няма да изтръпнат или да се вдървен, даже в случай че поемем надалече.

Ако пък ни се кара в града, може да разчитаме на маневреност, повече от добър багажник и камери и асистенти за паркиране.

Нашият тестов автомобил беше оборудван с 1.2-литров турбо бензинов мотор с мощ 145 к.с., който впечатлява с три неща.

Първо: мощността е забележителна, имайки поради, че моторът има единствено три цилиндъра.

Второ: инженерите много са се постарали да прикрият изчезналия четвърти цилиндър, като са основали един добре уравновесен и спокоен мотор - нещо нетипично за трицилиндровите мотори.

Трето: разходът. Трябва да признаем, че за късото време, в което карахме Astra, не успяхме да получим справедливи стойности, само че най-малко на хартия Opel заявяват смесен разход от 4.3 литра на 100 км. От опит знаем, че в случай че прибавим към литър над тази стойност, ще получим разходът в действителни условия. Никак не неприятен резултат за бензинов мотор.

Да си еднодневка в никакъв случай не е било позитив. Хората те не помнят, а и това, че към този момент те няма, значи, че не си бил задоволително добър, с цел да останеш. Ситуацията за Opel Astra в никакъв случай не е била такава. Тя е тук и ще остане. Просто тъй като има качества и не е не запомнила главното свойство на колите - да те транспортират безпроблемно и удобно от точка А до точка Б. Ако желаеме повече, компромисите стартират да се усилват. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР