Малко неща носят усещането за дом, като например сладкият аромат

...
Малко неща носят усещането за дом, като например сладкият аромат
Коментари Харесай

Ароматно есенно вдъхновение: Как се пекат ябълки?

Малко неща носят чувството за дом, като да вземем за пример сладкият мирис на канела, който се носи във въздуха, до момента в който печем ябълки в кухнята. Това несъмнено е ароматът на есента, присъстващ на трапезата на всяко българско семейство. Невероятният усет на този десертни успокоява и ни връща в детството. Кара ни да си помечтаем за безгрижието на детските години.

Почти всеки тип ябълка е подобаващ за печене. Важно е да се знае, че нормално за по-меките ябълки е нужно по-малко време на престой във фурната, а пък по-свежите резервират по-добре формата си.

Към ябълките може да добавите разнообразни пълнежи, преди да ги изпечете. Когато желаете да бъдете по-изобретателни, оставете въображението си да работи. Може да приготвите ябълките и със сушени плодове, билки, подправки, кленов сироп, сирене или ядки. Изцяло зависи от усета и желанията ви.

Маслото, канелата, кафявата захар и орехите са обичайните добавки, които всеки от нас познава доста добре и употребява. Затова ще ви представим в няколко стъпки нормалната рецепта за печени ябълки.

Стъпките можете да видите в нашата ГАЛЕРИЯ тук

Не му мислете повече. Пригответе си този апетитен десерт още през днешния ден и създайте спомагателен уют за вас и обичаните ви хора!

Към галерията

 ябълки Thinkstock
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР