Малко неочаквано, но Валентино Роси съживи стария скандал с Марк

...
Малко неочаквано, но Валентино Роси съживи стария скандал с Марк
Коментари Харесай

Валентино Роси пак се скара с Марк Маркес

Малко ненадейно, само че Валентино Роси съживи остарелия скандал с Марк Маркес от 2015 година, като изясни, че Маркес “изглежда зле ”, когато споделя за случая отпреди 7 години. През 2015 Роси загуби борбата за купата против Хорхе Лоренсо и от този момент постоянно упреква Маркес, че е оказал помощ на Лоренсо, а Марк също по този начин постоянно отхвърля.

През 2015 в Малайзия Роси и Маркес водеха оспорвана борба гума до гума, по-късно се удариха, Маркес падна, а Роси получи 3 наказателни точки и трябваше да започва финален във финалната конкуренция за годината във Валенсия. Това му струша шанса да вземе купата и Лоренсо стана първенец.

“Нито един от нас не беше по-бърз от другия - изясни Маркес пред вестник AS. - Борехме с в продължение на няколко обиколки и най-после единият от нас си изпусна нервите. Мисля, че той трябваше да подходи по по-различен метод към тази обстановка, защото той беше този, който си изпусна нервите. ”
 „ Само за половин час “ Баная не е вярвал, че ще завоюва купата през 2022 година „ Само за половин час “ Баная не е вярвал, че ще завоюва купата през 2022 година
Този уикенд Роси приказва пред La Gazzetta dello Sport и отвърна на Маркес.
 Баная: Най-трудното съревнование в живота ми Баная: Най-трудното съревнование в живота ми
“Нормално е, че той продължава да приказва за това нещо, само че всички знаят какво се случи през 2015 година, всички схванаха какво стана. Всеки път, когато твърди, че това не е правилно, той просто наподобява зле ”, изясни Роси.
 Марк Маркес: Няма да се дразня, в случай че Куартараро ме удари Марк Маркес: Няма да се дразня, в случай че Куартараро ме удари
След 2015 година Роси и Маркес се трансфораха в най-лютите противници на пистата в MotoGP, а случката от Малайзия очевидно към момента не е забравена.

Роси беше на “Рикардо Тормо ” през уикенда и стана очевидец на спечелването на международната купа от страна на Франческо Баная, който е водач от неговата академия VR46 и Пеко стана първият италианец, станал международен първенец след Роси през 2009. 

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР