Малко не достигна на българско момиче да стане шампион по

...
Малко не достигна на българско момиче да стане шампион по
Коментари Харесай

Голям успех за българско момиче в германския футбол

Малко не доближи на българско момиче да стане първенец по футбол на Германия. Антония Тома завоюва сребърен орден от шампионата на Германия за девойки до 17 години, откакто нейният Фрайбург загуби от Волфсбург с 1:3 във финала през днешния ден. Антония пропусна конфликта за златото поради травма. Любопитното е, че тя е единствено на 15 години, само че е значима част от състава до 17 година
Тома е щерка на някогашния футболист на Локомотив (Горна Оряховица) Илиян Алексиев, а майка й е германка. Тя е родена в Германия и е видяна от тамошните експерти и е част от Бундестима до 15 години.

В клубния си отбор обаче тя е в състава на “каките” до 17 години, като поради силнито си показване си заслужи място в отбора дори още на 14-годишна възраст. Момичето работи като полузащитник.

Девойките на Фрайбург завоюваха шампионата в Южната зона на Бундеслигата, след което продължиха битката за републиканската купа против първенците на останалите райони. На полуфиналите те отстраниха Потсдам в два мача - 3:1 и 1:1, с което се класираха за край против Волфсбург във Волфсбург. Домакините надвиха след мощно второ полувреме, през което докараха нещата от 1:1 до крайното 3:1.
Im Endspiel um die Deutsche B-Juniorinnen-Meisterschaft haben sich die #Nachwuchswölfinnen verdient mit 3:1 gegen den @scfreiburg durchgesetzt. Glückwunsch zur Meisterschaft und zu einer herausragenden Saison, Mädels! pic.twitter.com/OXY6BYpQ9I
— VfL Wolfsburg Frauen (@VfLWob_Frauen) June 22, 2019
В същото време още една нашенка - сходно на Антония Тома - дава поръчка за ярко бъдеще във футбола. Тези дни стана ясно, че Александра Димитрова ще играе в тима на немския Дуисбург до 17 година, въпреки и тя да е на 15 години. Димитрова е играла в школата на Неес Атромитос (Атина). Тя е дете на българско семейство от Габрово. Цялото семейство се мести от Гърция да живее в Германия, където треньорът Никлас Зеегер вижда гения на Александра.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР