Малко над 9 млн. лв. ще струва отпечатването на бюлетините

...
Малко над 9 млн. лв. ще струва отпечатването на бюлетините
Коментари Харесай

9 млн. лева за над 3600 вида бюлетини и хартията за машините

Малко над 9 млн. лева ще коства отпечатването на бюлетините за локалните избори на 29 октомври. Обществената поръчка за общо 3606 типа бюлетини бе оповестена при започване на седмицата, а в петък печатницата на Българска народна банка публично стана неин реализатор.

След като при последните промени Народното събрание анулира гласуването единствено на машини и остави гласоподавателите сами да вземат решение машинен ли да е вотът им, или с бюлетина, ЦИК е решила, че за разписките от техниката ще са нужни 50 000 ролки със характерна хартия.

Печатницата на Българска народна банка би трябвало да показа заготовка с всички отбрани, преди комисията да я утвърди. За парламентарния избор през април до последно имаше напрежение ще се обезпечи ли нужното количество хартия със отбрана, по тази причина в този момент ЦИК сложи период - първата партида да пристигна до 10 октомври, а последните 10 хиляди бройки - до 25-и.

Хартиените бюлетини би трябвало да са доставени по регионалните администрации до 23 октомври, написа " 24 часа ".

Общият брой на хартиените бюлетини за 29 октомври е 21 000 000. Общините в България са 265, по тази причина по толкоз са бланките за общински кметове и съветници, още 35 разновидности има за районни кметове и 3041 за кметове на кметства. Има обитаеми места, в които ще се гласоподава с по 4 бюлетини - за кмет на кметство, на общината, за съветници и за областен кмет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР