Малко над 70 хил. тона пшеница са ожънали през тази

...
Малко над 70 хил. тона пшеница са ожънали през тази
Коментари Харесай

Над 70 хиляди тона пшеница са ожънали земеделските кооперации в Силистренско

Малко над 70 хиляди тона пшеница са ожънали през тази акция земеделските кооперации в Силистренско. Средният рандеман е сред 500 и 770 кг от декар, заяви за Българска телеграфна агенция Боян Димов, ръководител на Областния съюз на земеделските кооперации в Силистренска област.

По думите му съвсем цялото количество от миналогодишната годишна продукция, което залежаваше в складовете, към този момент е продадено.

„ Някои от производителите продадоха на огромна загуба. Миналогодишната продукция беше обработвана със скъпи торове и препарати, а беше продадена на към 400 лв. за звук, което е незадоволително. Въпреки това, няма банкрутирали кооперации. Хубавото е, че тази година цените на торовете се възстановиха и са на равнища напълно малко по-високи от тези преди войната в Украйна ", сподели Боян Димов.

По думите му сега цената на пшеницата е добра, само че продават тези, които нямат място за предпазване. Очакванията са, че наклонността за повишаване на цената ще продължи.

Според Димов, с помощта на падналите дъждове през юни, земеделците в Силистренско чакат добра годишна продукция и от царевица и слънчоглед.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР