Малко над 7% отговарят, че България е страна, ориентирана към

...
Малко над 7% отговарят, че България е страна, ориентирана към
Коментари Харесай

Когато фактите говорят: Защо петата руска колона у нас се умълча ...

Малко над 7% дават отговор, че България е страна, насочена към Руската федерация. Половината интервюирани споделят, че мястото на страната ни е в Европейски Съюз. Всеки четвърти е на мнение, че България е балканска страна на кръстопът сред Запада и Изтока.

 

Само 7 на 100 имат вяра, че страната ни е насочена към Москва? Това е същинска гилотина за проруската агитация, заливаща страната ни.

 

През октомври 45% от българите са декларирали, че страната ни би трябвало да е в НАТО. Срещу 20 на 100, подкрепящи политиката на Русия.

Петата колона мълчи за тези статистически удари по подправената доктрина за огромния български блян към Москва. Нищо сходно не съществува, както се убеждаваме от мнението на хората.

Месеци наред Кънчо Стойчев и Андрей Райчев се преселиха в малките екрани и няколко други медии, с цел да повтарят какъв брой доста българи били срещу военната помощ за Украйна и вярвали на Русия. Рефренът бе подет от ято папагали на копейкова прехрана. Ерихонските им търби се оказаха вятър и мъгла, както нормално.

 

Сега обаче мълчат. А още през януари 2023 година допитване на Евробарометър сподели, че 62 на 100 от интервюираните българи считат, че би трябвало да сме в Европейски Съюз. 54 на 100 от запитаните у нас считат, че участието в Европейски Съюз е значимо за тях, а 60 на 100 – че сме спечелили от него. За 53 на 100 от интервюираните ни сънародници огромното преимущество от Европейски Съюз са благоприятни условия за обучение и работа.

Разбира се, когато се прекалява – а това се случва постоянно, би трябвало да признаем – клишета от сорта на „ евро-атлантическа ориентировка “, „ евро-атлантически полезности “ провокират скука. Но в обстановка на канонада от съветска агитация, е редно да се съпоставят действителните данни от мнението и настроението на българите.

 

Дори железобетонни прокремълски структури като Корнелия Нинова, водач на Българска социалистическа партия и Ваня Григорова, новата звезда в лявото (патриотично) пространство, признават, че синовете им учат, на едната в Съединени американски щати, а на другата в Италия. Не в Челябинск или Перм, а в страни от така наречен „ загниващ Запад “. Изтъркана към този момент тематика, само че смислени отговори по този начин и не сме чули до момента. Което прави проруската им позиция нелепа.

 

Някои от огромните медии в България, както и дежурните коментиращи папагали пропуснаха информацията за митингите на съветски майки и съпруги против войната в Украйна. Близките на военнослужещите насочиха тежки рецензии към президента Владимир Путин и го упрекнаха, че укрива информация за обстановката на фронта и за броя на жертвите, с цел да може следващата година да бъде избран отново на поста. Разгневените дами приканиха Путин да върне мъжете им вкъщи. „ Не желаеме повече да умират за нечии ползи, които не са наши ползи, нито на съветското общество “, декларират гневните рускини.

 

" Ще прекратим митинга си, единствено откакто съпрузите ни се приберат у дома вечно, а не в отпуск или ротация “, се споделя в отвореното писмо, публикувано в " Телеграм " от придвижването на недоволните дами " Път към дома ".

 

Кремъл незабавно забрани женските митинги. Активистки и уредници са привикани в полицията и прокуратурата, където били предизвестени, че против тях ще стартират правосъдни преследвания, в случай че не се откажат. Срещу дамите са изпратени ударни отряди за потушаване на протеста. Защото режимът в Кремъл е либерален, нали?

 

За тези събития мнения у нас съвсем няма. Някои медии не благоволиха даже да оповестят за въпросните събития.

 

Когато обстоятелствата приказват даже петоколонниците мълчат. А излязат ли съветските дами: майки, съпруги и приятелки на воюващите и загиващи всеки ден в полетата на Украйна военнослужещи, значи дните на кървавия режим са преброени.

 

Красимира Николова

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР