Малко над 6,8 млн. лв. са средствата, с които Община

...
Малко над 6,8 млн. лв. са средствата, с които Община
Коментари Харесай

Скача такса смет във Видин

Малко над 6,8 млн. лева са средствата, с които Община Видин ще разполага през актуалната година за осъществяване на услугите по събиране, превозване и отнасяне на битовите боклуци и за поддържането на чистотата на териториите за публично прилагане.

Предложената план-сметка за 2022 година е с 831 хиляди лева по-малко спрямо 2021 година Сумата бе утвърдена на днешното изключително съвещание на Общинския съвет, оповестяват от кметството.

С препоръчаните от администрацията промени се вкарва идентичен промил на такса боклук за всички обитаеми места в общината - 3,85 промила за жилищните парцели, за нежилищните парцели се резервират досегашните нива, сподели по време на съвещанието Светла Ангелова, шеф отдел "Екология " в Община Видин, представена от Българска телеграфна агенция.

Тя посочи, че сега приходите от такса боклук от дребните обитаеми места не покриват напълно разноските за почистването на съдовете за боклук и град Видин на процедура дотира селата.

Ангелова изясни, че за 2020 година приходите да вземем за пример от такса боклук от село Рупци са към 400 лева за цялата година, като в същото време в обитаемото място всяка седмица се почистват контейнерите за битови боклуци, а разходът за едно излизане на сметопочистващия автомобил възлиза на 200 лева Светла Ангелова добави, че получаваните доходи все още в община Видин от такса боклук не са задоволителни, а непрекъснато се усилва размерът на отчисленията, които Общината е задължена да прави към Регионална инспекция за опазване на околната среда - Монтана. И в случай че за 2020 година те са били 69 лева на звук., за предходната година - 82 лева, от 2022 година за всеки звук депонирани боклуци ще би трябвало да се прави отчисление в размер на 95 лева, посочи Ангелова.

Предложението за увеличение такса боклук за битови боклуци бе признато, като за него гласоподаваха 17 общински съветници, а 12 бяха срещу.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР