Малко над 500 са хотелите в страната, заявили участие за

...
Малко над 500 са хотелите в страната, заявили участие за
Коментари Харесай

Над 500 хотела ще участват в програмата от 15 лева

Малко над 500 са хотелите в страната, декларирали присъединяване за новата стратегия от 15 лева за украинските бежанци. Част от тях - близо 300, са такива, в които към този момент има настанени украинци. Това разгласи на брифинг във Варна ръководителят на Държавната организация за бежанците Мариана Тошева.

Около преместването на бежанците от Украйна в колцентъра идват най-различни запитвания, стремежи и съображения, посочи тя. Много от тях Тошева дефинира като основателни, само че други като „ много несериозни” - от вида „ бихме желали да останем на първа линия на морето, при преместването”, „ да има най-малко два пъти в седмицата месо” и „ наложително сешоар в стаята”, съобщи NOVA.

От брифинга стана ясно още, че има подготвеност да бъдат проведени изключителни влакови композиции и настрана към постоянните транспорти да бъдат прикачени спомагателни вагони, с цел да се разделят украинските бежанци от постоянно пътуващите.

До преди дни в 150-те хотела във Варненско е имало към 18 000 украински бежанци. По последни данни от през днешния ден излиза наяве, че 3 000 души са напуснали местата за настаняване. 5 000 остават в хотелите, изявили предпочитание да работят по новата стратегия. До момента в България от Украйна са влезнали 300 000 души. Всички декларирали предпочитание за краткотрайна протекция са регистрирани на 100%, уточни още Тошева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР